EN ÇOK ŞİDDET MAĞDURU KADIN AKDENİZ’DE! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EN ÇOK ŞİDDET MAĞDURU KADIN AKDENİZ’DE!


 

İşte Mersin’in kadına şiddet karnesi!

Mersin’de, 2012 yılında 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında kurulan Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi 13 ilçede; karakollardan, aile mahkemelerinden gelen verileri veri tabanına işliyor ve Mersin’in şiddet haritasını çıkarıyor.

Mersin ŞÖNİM’e, 6 Aralık 2012-28 Aralık 2017 tarihleri arasında, şiddete uğrayan ve psikososyal destek için merkeze gelen kadın sayısı 2 bin 595 oldu. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün tedbir kararlı hizmet verdiği kadın sayısı ise 26 bine ulaştı. 
Şiddet başvurularının ilçelere göre dağılımında; merkez Akdeniz ilçesi 594 başvuru ile ilk sırada yer alırken, şehir dışından gelenlerin ise 586 başvuru yaptığı görüldü. 
Toroslar’dan 548, Yenişehir’den 392 şiddet başvurusu alınırken, Mezitli’den 171, Erdemli’den 98, Tarsus’tan 76, Silifke’den 50, Anamur’dan 24, Bozyazı’dan 19, Mut’tan 17, Gülnar’dan 12, Aydıncık’tan 5 ve Çamlıyayla’dan 3 başvuru alındı. 
Toplamda 2595 şiddet mağdurundan başvuru alındı. 
Merkezde 236 kadına hukuki destek (avukatlık) hizmeti verilirken, İş-Kur ile yapılan protokol ile de can güvenliği sorunu olmayıp kendi ayakları üzerinde durmak isteyen 657 kadın da sigortalı işlere yerleştirildi.
Mersin merkez Yenişehir ilçesi sınırları içerisinde 7/24 hizmet veren ŞÖNİM; aile içi şiddete uğrayan kadınlara sunduğu barınma, hukuki destek, sağlık hizmeti ve psikososyal destek sunuyor. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA