CHP’Lİ BAŞKAN YÖRÜKÇÜ, GÜVEN TAZELEDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’Lİ BAŞKAN YÖRÜKÇÜ, GÜVEN TAZELEDİ


 

CHP Silifke İlçe Kadın Kolları Başkanlığına Şerife Yörükçü yeniden seçildi. Kongreye CHP İl Kadın Kolları Başkanı Pakize Güler, Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, il ve ilçelerden kadın kolları üyeleri ve partililer katıldı.

Divan heyetinin oluşmasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşının okunmasının ardından, yönetim kurulu ve faaliyet raporları okunarak oy birliği ile kabul edildi.

Kongre öncesi bir konuşma yapan ve seçime tek aday olarak giren Şerife Yörükçü yaptığı yazılı açıklamada, "Gerek yerel seçimlerde gerekse genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Silifke Kadın Kolları olarak başarılı bir çalışma politikası izledik. Bizi bu çalışmalarımızda destekleyen Belediye Başkanımıza, Milletvekillerimize, İlçe Başkanımız ve yönetimine, partimizin bugünlere gelmesinde emeği geçen kadın kolları yöneticilerimiz ile partililerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Bugüne kadar il ve ilçe kadın kolları ile birlikte güzel çalışmalarda bulunduk. Ev hanımı olmamla birlikte çocuklarımdan, eşimden ailemden zaman ayırarak çalışmalarımızı birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirdik. Köy çalışmalarında bulunarak mahalle bazlı ev ev çalıştık. Bundan sonra da birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak partimizi yerelde ve genelde iktidara getirmenin gayretini göstereceğiz. Kongremiz hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

 “KADINLARIMIZ SİYASETTE EN İYİ MÜCADELEYİ VERİYORLAR”

Silifke’de yapılan seçimlerin son derece uyumlu, sıcak ve güç birliği halinde geçmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, “Kadının özgürlüğünün tanınması devrimci-yenilikçi lider Atatürk’ün en cüretli devrimlerinden birisi olarak tarihte yerini almıştır. Bundan dolayı siyasette daha fazla kadının yer almasını istiyoruz. Çünkü içinde bulunduğumuz dönem bunu gerektiriyor. Hükümetin dayattığı politikalar karşısında bizlerin daha çok ve daha gür olarak sesimizi duyurmamız gerekiyor. Kadınlarımız korkusuz ve yiğit bir şekilde en iyi mücadeleyi vermektedirler. Parti içinde verdikleri mücadelenin taçlandırılması, kadınların kendi birlikteliklerini kurarak kendi içerisinde başarılı olanları, kadını ve partiyi en iyi temsil eden insanları seçmeniz CHP’yi yerelde ve genelde iktidara taşıyacaktır’’ ifadelerini kullandı.

 “KADINLARIN SİYASETTE DAHA FAZLA YER ALMASINI İSTİYORUZ”

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut ise, “Öncelikle şunu ifade etmek isterim. Kadınların siyasette daha fazla yer alması gerekiyor. Kadınlar siyasete damga vurmak zorundadır. Kadınlar siyasete girdiği ölçüde siyasetteki ahlaki düzey yükselecektir. Bugün ülkenin içinde bulunduğu durumdan ben bireysel olarak nasıl kaygı duyuyorsam benim duyduğum kaygıdan çok daha fazlasını bu ülkenin kadınları duyuyor. Ve ülkenin kadınları ister muhtar olsun, ister iş dünyasında olsun, ister ev hanımı olsun, isterse politikada olsun bu endişeleri bir şekilde toplumun her kesimiyle paylaşıyor ve paylaşmak zorundalar. Hep birlikte güzel bir Türkiye’de yaşamak istiyoruz. Hep birlikte güzel bir Türkiye’de kadın – erkek eşitliğinin olmasını istiyoruz. Hep birlikte bu güzel Türkiye’de kadınların siyasete damga vurmasını istiyoruz. Kongrenin hayırlı olmasını diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

CHP İl Başkanı Pakize Güler’de, ilçe kongresinin hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek, kendilerini hiçbir zaman yalnız bırakmayan Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut’a, İlçe Başkanı Bünyamin Uçar ve Silifke Kadın Kolları yönetimine teşekkür etti.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA