“OHAL KOMİSYONU GÖREVİNİ YAPMIYOR!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“OHAL KOMİSYONU GÖREVİNİ YAPMIYOR!”


 

Kamu emekçileri, KHK ile kurulan OHAL İnceleme Komisyonu’na faks çekerek, ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine geri iade edilmesini talep etti. Emekçiler, yaklaşık 1 yıl önce kurulan komisyonun görevini yerine getirmediğini de savunarak komisyonu göreve davet etti.

SONER AYDIN

Mersin’de kamu emekçileri merkez postane önünde bir araya gelerek, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile çıkartılan Olağanüstü Hal (OHAL) İnceleme Komisyonu’na faks çekti. Ocak ayında Bakanlar Kurulu ile kurulan komisyon 23 Ocak’ta ise resmiyet kazandı. Ancak komisyonun çalışma usul ve esaslarını belirleyen yönetmelik ise kuruluşundan 7 ay sonra açıklandı. Komisyonun göreve geç başlamasını ve aldığı kararlara tepki gösteren kamu emekçileri, siyasal iktidarın yaşanan mağduriyetleri çözme gibi bir önceliğinin ve niyetinin olmadığını savundu. Emekçiler, AKP hükümetinin kurul ile birlikte Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nde (AKPM) Türkiye’deki demokratik kurumların işleyişinin görüşülmesini ön gören gündem maddesini engellediğini ileri sürdü. Faks eylemi öncesi Kamu emekçileri adına açıklama yapan KESK dönem sözcüsü Özge Güncü de, OHAL Komisyonu ile KHK mağdurlarının başvurduğu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) de komisyonu gerekçe göstererek kendisine gelen 25 bin dosyayı iade ettiğini söyledi.

 

“BAŞVURULARIN SONUÇLANMASI YILLARI ALACAK”

7 üyeden oluşan komisyonun hala bir başkanının olmadığını ve bir yıldır ihraç edilen kamu emekçileri hakkında karar vermediğini sözlerine Göncü, komisyonun tüm dosyaları sonuçlandırmasının yılları alacağını vurguladı. Komisyonun ihraç edilen kamu emekçilerinin mağduriyetini gidereceğine inançlarının olmadığını fakat diğer süreçlerin başlaması için bir zorunluluk olduğunu ifade eden Göncü şöyle konuştu: “Komisyonun vereceği olumsuz kararlar için sadece Ankara’da iki mahkeme belirlenmiş olması kabul edilemez. Yıllarca komisyon kararını beklememiz istendiği yetmezmiş gibi yılları bulacak mahkeme süreçleri dayatılmaktadır. Ülkemiz temel hak ve özgürlüklerin, hukukun bu kadar ayaklar altına alınmasını kaldıracak durumda değildir. İhraç edilen onbinlerce kamu emekçisi hayata tutunmak için büyük bir mücadele veriyor. Eğitim-Sen üyeleri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça işlerine dönme talebiyle yaptıkları açlık grevi kritik aşamaya gelmiş bulunuyor.  Buradan bir kez daha sesleniyoruz; OHAL kaldırılmalıdır. Başta KESK üyeleri olmak üzere, haksız hukuksuz yere ihraç edilen kamu emekçileri göreve iade edilmelidir. OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu derhal bunun kararını alarak kamuoyuna ilan etmelidir. Başvuruları ret edilenler için başvuru yapılacak mahkeme sayısı arttırılmalı, her ilde en azından birer mahkeme yetkilendirilmelidir. Haksız ve hukuksuz ihraç edilen tüm kamu emekçileri görevlerine dönünceye, OHAL kaldırılıncaya kadar ve KHK’lar iptal edilinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz, sürecin takipçisi olacağız.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA