PARALAR MAKAMA HARCANIYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PARALAR MAKAMA HARCANIYOR!


 

CHP Mersin Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na (TBMM) Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, makam harcamalarını sordu.

Konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada öncelikle TBMM Başkanı Kahraman’ın makam odasına yapılan harcamaları eleştiren Atıcı, “Bilindiği üzere TBMM Başkanlığı tarafından ‘26. Yasama Dönemi-Çalışma Raporu’ isimli bir kitap hazırlanarak dağıtılmıştır. 336 sayfa olarak hazırlanan kitapta, TBMM içinde ve bağlı yerleşkelerinde yapılan tadilat çalışmaları hakkında fotoğraflı bilgiler verilmiştir. Kitabın 212. Sayfasında ise ‘Başkanlık Makamı’ bölümünde 6 fotoğraf yayınlanarak TBMM Başkanı’nın makamının eski ve yeni halleri gösterilmiş ve (Yıpranan mobilyalar, halı, perde ve avizeler yenilenmiştir. Tavana kalem işi süsleme yapılmıştır’ ifadeleri kullanılmıştır.  Makam odasının yeni hali, yıllardır kullanıldığı sade halinden son derece şatafatlı ve kral dairelerini andıran bir görüntüye kavuşmuştur.  

Buna göre: TBMM Başkanı’nın makam odasındaki eşyalar yıpranmadığı halde, tavan ve duvarlar yıkılıp dökülmediği halde neden yenilenmeye ihtiyaç duyulmuştur?
TBMM Başkanı’nın makam odasının yenilenmiş halinde görülen koltuk takımı, döşeme ve süsleme biçimleri saray odalarını çağrıştırmaktadır. Makam odasının yenileme işlemleri için milletimizin ne kadar parası harcanmıştır?
Asgari ücretin 1404 TL ve açlık sınırının altında olduğu ülkemizde, Milletin Meclisi’nde yapılan bu tür harcamalar yakışık alıyor mu?” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA