MERSİN TARIM-GIDA ÜSSÜ OLMAYA ADAY | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN TARIM-GIDA ÜSSÜ OLMAYA ADAY


 

Ekonomi Buluşmaları’nın son durağı Mersin oldu

Borsa Başkanı Özdemir, kentin tarım potansiyeline dikkat çekerek, “Mersin dünya çapında tarım ve gıda üssü olmaya aday bir şehirdir. Mersin’e yönelik belirlenecek tüm politikalar ve teşviklerde bu hedef esas alınmalıdır” dedi.

GİZEM EKİCİ

Sunduğu ürün ve hizmetlerle her zaman müşterilerinin yanında olmayı misyon edinen Anadolubank, 20. yılında Anadolu’da Ekonomi Buluşmaları adı altında Türkiye ekonomisine, KOBİ ve sanayicilere katkı sağlamak amacıyla il il gezmeye devam ediyor. Etkinliğin dördüncü durağı Mersin’de gerçekleşti.
Bloomberg HT Moderatörü Güzem Yılmaz Ertem’in yönetiminde gerçekleşen panele; Anadolubank Genel Müdür Vekili Namık Ülke, Anadolubank Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı İlhan Küçükahmetler, Bloomberg HT Ekonomi Koordinatörü Gökhan Şen, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ve Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu ve TOBB Ticaret Borsaları Konsey Başkanı Ö. Abdullah Özdemir katıldı. 

“MERSİN’İ ÖNCELİKLİ DURAKLARIMIZDAN BİRİ OLARAK BELİRLEDİK”
Anadolubank Genel Müdür Vekili Namık Ülke, “Ülkemizin en büyük serbest bölgesine ve en  önemli limanlarından birine sahip  olan Mersin’in 2.5 milyar USD’ye yakın dış ticaret hacmi, bir çok farklı sektörü  barındıran ekonomik coğrafyası ve yenilikçilik faaliyetleri ile öncü bir şehir olduğunu belirterek, bu özellikleri sebebiyle Mersin’i öncelikli duraklarımızdan biri olarak belirledik” açıklamasında bulundu.
Yerli sermayeli bir banka olmanın getirdiği milli sorumlulukla, tarımı sadece bir iş olarak değil, ülkemizin kalkınmasının temellerinden biri olarak gördüklerini belirten Anadolubank Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı İlhan Küçükahmetler de, “Tarımsal faaliyet döngüsünde yer alan tüm birimleri ortak geleceğimiz için etkin, verimli kılmak ve sürdürülebilir tarıma destek olmak misyonumuzdur” dedi.
Bloomberg HT Ekonomi Koordinatörü Gökhan Şen de; “2018 yılında küresel büyüme, kriz yıllarından bu yana en yüksek düzeyine çıkacak. İhracatımızın yarısını yaptığımız Avrupa Birliği’nin de bu koroya katılacağını düşündüğümüzde bizim haberler alış koşulları açısından iyi olacak. Türkiye ekonomisi bu ortamda 2017 yılına nazaran bir parça yavaşlayacak ancak büyüme hala yüzde 5 civarında olacak. Gelecek yılın iki çapası enflasyonla mücadele ve bütçe disiplini olacağını” belirtti.

ÖNCELİKLİ HEDEF YÜKSEK TEKNOLOJİLİ ÜRÜN İHRACATINI ARTTIRMAK
Mersin ekonomisine dair geniş bir perspektif çizerek 2018 yılı hedefleri hakkında bilgi veren Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, önümüzdeki süreçte öncelikli hedefin kent ihracatı içinde yüksek teknolojili ürün ihracat oranını artırmak olduğunu söyledi. Çalışmaları Endüstri 4.0 odaklı sürdüreceklerini vurgulayan Aşut, “Yüksek teknolojili ürün talebimizi her fırsatta dile getirdik. Sayın Bakanlarımız ve Hükümetimiz sesimizi duydu. Önümüzdeki süreçte bu hedeflere ulaşmamıza yönelik 5 farklı yatırım sözü aldık. Bu yatırımlarla birlikte Marmara’ya alternatif Doğu Akdeniz Endüstri Bölgesi olma yolunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

MERSİN TARIM-GIDA ÜSSÜ OLMAYA ADAY
Mersin Ticaret Borsası ve TOBB Ticaret Borsaları Konsey Başkanı Ö. Abdullah Özdemir de kentin tarım potansiyeline yönelik değerlendirmelerinin ardından sektörün gelişebilmesi adına atılması gereken adımlar noktasındaki beklentileri dile getirdi. Tarım ve gıda sektörünün Mersin için hem üretimde hem de dış ticarette lokomotif görevi gördüğünü belirten Özdemir, “Türkiye’nin enerji sektöründe ileri gitmesi için doğal kaynakları yok ama tarımda ilerlemesi için katmadeğeri yüksek ürünler üretilmesi adına alınabilecek çok yol var. Mersin dünya çapında tarım ve gıda üssü olmaya aday bir şehirdir. Mersin’e yönelik belirlenecek tüm politikalar ve teşviklerde bu hedef esas alınmalıdır” dedi.


Anadolubank Mersin Şube Müdürü Fatma Nilgün Yıldırım ve Tarsus Şube Müdürü Erdinç Tasasız se, başarılı geçen panel ile Gaziantep’te Anadolubank’ın tüm segmentlere yönelik ihtiyaçlar için hazır olduklarını belirttiler.
Panelin ardından katılımcılara ‘’KOBİ’ler İçin Devlet Desteği Tabanında Büyüme Yönetimi’’ başlıklı teşvik ve iş fırsatları konulu bilgilendirme atölyesi düzenlendi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA