HEM TEMİZ BİR ÇEVRE HEM SOKAK DOSTLARINA YUVA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HEM TEMİZ BİR ÇEVRE HEM SOKAK DOSTLARINA YUVA


 

Mezitli Belediyesi, çevreci bir nesil oluşturmak için çalışmalarına devam ediyor.

Aralık ayında başlayan ve Mayıs ayına kadar sürecek olan “Topla Yuva Olsun” temalı yarışmada en çok ambalaj atığı toplayan okullar çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek. 

Yaptığı duyarlı ve çevreci çalışmalarla adından söz ettiren Mezitli Belediyesi, “Topla Yuva Olsun” sloganıyla yeni bir yarışma başlattı. Belediyeden yapılan açıklamaya göre; Mezitli’de bulunan okullar arasında Aralık ayında başlayan ve Mayıs ayına kadar sürecek olan yarışmada başarılı olan 3 okul çeşitli ödüllerle ödüllendirilecek. 

YARIŞMA MAYIS AYINA KADAR DEVAM EDECEK
Mezitli Belediyesi ve Akbaşlar Geri Dönüşüm Firması işbirliği ile gerçekleşecek yarışma kapsamında öğrenciler, 5 ay boyunca ambalaj, pet şişe gibi atıklarını toplayacaklar. 1 Mayıs 2018 tarihinde sona erecek yarışmada toplanan atıklar dönüştürülerek, sokakta yaşayan dostlarımıza yuva yapılacak. 
En çok atığı toplayan okul Mayıs ayı içerisinde gerçekleştirilecek Çevre Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikle ödülünü alacak. Yarışmada birinci olan okula projeksiyon cihazı, ikinci olan okula renkli yazıcı, üçüncü olan okula ise fotoğraf makinesi armağan edilecek.

“ÇEVREMİZİ TEMİZLERKEN SOKAKTAKİ DOSTLARIMIZA YUVA YAPACAĞIZ”
Geçtiğimiz yıl ilkini yaptıkları yarışmanın bu yıl genişlettiklerini ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz ve büyük ilgi gören yarışmamızı, bu yıl daha anlamlı bir hale getirdik. Topladığımız ambalaj atıklarını dönüştürerek sokakta yaşayan hayvanlarımıza yuva yapmak için kullanacağız. En çok ambalaj atığı toplayan 3 okulumuza da Çevre Haftası kapsamında düzenleyeceğimiz etkinlikte ödüllerini vereceğiz” şeklinde bilgi verdi. 

“ÇEVRECİ BİR NESİL YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ”
Gelecek nesillere temiz bir çevre ve doğa bırakmak için çalıştıklarını ifade eden Başkan Tarhan, “Çevreci nesiller yetiştirmek istiyoruz. Yaptığımız çalışmaların doğa dostu ve çevreci olmasına özen gösteriyoruz. Bunun yanında çevre konusunda öğrencilerimizi eğitmenin daha yararlı olacağını düşünüyoruz. Çocuklar çevreci olmayı öğrensinler ve ailelerine bu konuda zorlayıcı olsunlar. Ne yazık ki, Türkiye’de hala çöpleri bile ayrıştıramıyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA