BAŞKAN İZOL ACI GERÇEĞİ AÇIKLADI: “SİHİRBAZ DEĞİLİM!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAŞKAN İZOL ACI GERÇEĞİ AÇIKLADI: “SİHİRBAZ DEĞİLİM!”


 

MİY Başkanı İzol, “3. Ligden bahsettiğim zaman eleştiriyorlar. Elimde sihirli değnek yok, takımın hali ortada, şuan -6 puandayız. Ben buraya kulübü yapılandırmaya geldim. Artık 3. ligin hazırlıklarını yapmamız lazım” diyerek acı gerçeği açıkladı.

ALİ ŞANLI

Mersin İdman Yurdu (MİY) kulüp başkanı Hamit İzol yönetim kurulu ile birlikte, 1 ayın hesabını vermek için basınla bir araya geldi. Kulübün geleceğine dair önemli noktalara değinen Başkan İzol, kulübü ‘Beyin ölümü gerçekleşmiş, fişe takılı bir hastaya’ benzetti. Takımın içinde olduğu durumu kamuoyu ile paylaşan MİY Başkanı İzol,  “Şuan -6 puandayız. Ortada bir gerçek var, 3. lige düşeceğimiz bir gerçek. Elimde sihirli değnek yok, ben kulübü yapılandırmaya geldim. Keşke hiç süper lige çıkmasaydık borçsuz bir şekilde 2. Ligde oynasaydık” diye konuştu.
B PLANI “MUT” SUYA DÜŞTÜ!
Yönetim kurulu olarak düşündüklerinin yarısını yaptıklarını, bunların arasında en önemlisi olan tasarruf tedbirlerimizi uyguladıklarını belirten MİY Başkanı İzol, “Kulüpte lüzumsuz en az 10 kişi vardı, bunları gönderdik. Alt yapıdaki çocukları yukarıya taşıyacağız. 3 tane futbolcumuzu istiyorlar, eğer kulübe para kazandıracaksa önünü açarız. Şehrimizdeki hocalarımızla görüşmeler yapacağız. A ve B planımızı beraber uygulamaya koyacağız. B planımızda bir ilçemiz ile ilgili çalışmamız vardı fakat Antalya, Serik üzerinde birleşti ve Antalya kendine ikinci bir takım yaratmak istiyor. Mut ile ilgili çalışmamız olamadığından amatör liglerimizden bir takım çıktığı zaman alternatif olacak. Örneğin; Mezitlispor gözümüzün önünde yok oldu gitti. Hepimiz kıskançlık yaparak bu duruma sevindik. Artık amatör kulüplere de destek vermek lazım. Geleceğimiz alt yapı ve amatörlerimizdir. Devre arasında iyi bir kamp dönemi geçirip, 3. Ligin hazırlıklarını yapmamız lazım. Bunu gizlemeye gerek yok. 

“120 BİN TL TASARRUF YAPTIK”
Kulübe gelen paranın nasıl harcandığına dair bilgi veren MİY Başkanı İzol, “Mersin İdman Yurdu’na federasyondan para gelmiyor, belli yerden geliyor. Bu para önce bana geliyor, sonrasında bu Sabri Tekli’nin başkanlığını yaptığı Mersin İdman Yurdu 1925 Derneği’nin hesabına gidiyor. O hesaptan para çıkışı olacağı zaman giderler önce bana geliyor, ben inceleme yapıyorum, gerekli incelemeler yapıldıktan sonra giderleri elimizden geldiğince düşürüyoruz. Örneğin; deplasmana gidilecek daha önce 5 yıldızlı otelde kalınmış şuan en fazla 3 yıldızlı otelde kalınıyor. Bu para hibe olarak giriyor sonrasında ben ve Sabri Tekli’nin imzasından sonra çıkış yapıyor. Ayrıca belediyenin de muhasebesi bu kontrolleri yapıyor. Bu süreçte 120 bin TL tasarruf yaptık. Kongrede A ve B planlarımızın olduğunu söyledik. Planlarımızda herhangi bir değişiklik yok. 1 maç kazanınca alacaklılarımızla görüştük ve yüzde 20’ye ikna ettik. Ancak 3-4 maç üst üste kaybedince alacaklılarımıza ‘yüzde 5 verebiliyoruz’ dedik” diye konuştu.

“BU TAKIM HEPİMİZİN
Önümüzdeki günlerde tüzük değişikliğine gideceklerini dile getiren MİY Başkanı İzol, “Bu takım bütün kentin takımı, buradan kimse menfaat beklememeli. Tüzük değişikliğine gideceğiz. Hiç kimse Mersin İdman Yurdu’nu borçlandıramayacak. Hiçbir başkan ve yönetici Mersin İdman Yurdu’na borç para veremeyecek, verdiği parayı da geri isteyemeyecek. Bir tek transfer döneminde bankadan borçlanabilecek. Biz bunu ilk önce kendimize uygulayacağız. Mersin İdman Yurdu’nu kurumsallaştırmamız lazım” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA