“SERVİS ARAÇLARI YÖNETMELİĞİNE UYGUN ARAÇLAR ÜRETİLSİN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SERVİS ARAÇLARI YÖNETMELİĞİNE UYGUN ARAÇLAR ÜRETİLSİN”


 

Mersin Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Nesil Aydın, yeni yönetmelikle servis araçlarında üç noktalı emniyet kemeri, koltuk sensörü, araç takip sistemi ve kamere zorunluluğu getirildiğini belirterek, “Hiçbir aracımızın fiziki yapısı bunlara müsait değil. Yönetmeliğe uygun araç üretimi

Mersin Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Nesil Aydın, 25 Ekim 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren 'Okul Servis Araçları Yönetmeliği'nin çok ağır hükümler içerdiğini belirterek, bu yönetmelikle servisçilere adeta “Bu işi yapmayın başınızın çaresine bakın” dendiğini söyledi.

Başkan Aydın, yeni yönetmelikle servis araçlarında üç noktalı emniyet kemeri, koltuk sensörü, kamera, araç takip sisteminin yanı sıra rehber öğretmenlerin en az lise mezunu olma şartları getirildiğini ve bu özellikleri taşımayan araçların özel izin belgesinin iptalinin söz konusu olduğunu vurguladı. Aydın, “Günümüz şartlarında mevcut hiçbir servis aracının fiziki yapısı bunlara müsait değil. İstenilen bu şartların yerine getirilmesinin maliyeti ise en az 20 bin lira civarında. Bunun yanı sıra milletvekilliği seçilme şartında dahi ilk okul mezunu olma yeterli görülürken, bizlerin yanındaki rehber öğretmenden en az lise mezunu olması şartı aranmaktadır. Rehber öğretmenlerde aranan şart ilk okulu mezunu düzeyine çekilmelidir”  dedi.
Başkan Aydın, mevcut ekonomik şartlarda hiçbir servisçi esnafının bu yükümlülükleri yerine getirme imkanı olmadığının altını çizerek, “Bizler diyoruz ki,  yönetmelikte belirtilen tüm şartları bünyesinde barındıran yeni servis araçları üretilsin ve servisçi esnafımız  asgari beş azami on yıl içerisinde araçlarını bu araçlarla değiştirirsin. Yönetmelikle aranılan şartları taşımayan serviscinin özel izin belgesi iptal edilip, ekmeğiyle oynanmak istenmektedir. Bizim bu talebimiz göz önünde tutularak hem araçlarımız yönetmelikte aranan şartları taşıyan modern araçlar haline dönüşür, hemde servisci esnafımızın ekmeği elinde kalır. Bizler bu konuyla ilgili diğer mesleki odalarımızla birlikte bu çalışmaları sürdürerek, esnafımızın hak ve menfaatini korumu konusunda sorumluluklarımızı yerine getirmekteyiz” şeklinde açıklamasını tamamladı.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA