İLK YARI BİTTİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İLK YARI BİTTİ


 

Mersin Süper Amatör Ligde ilk yarı sona erdi. Sezon başı ön görülen şampiyonluk iki takım arasında geçer düşüncesi gerçek oldu ve zirve İçelspor ile Meskispor’a kaldı.

Alt tarafın ateşi ise her geçen hafta yükselerek devam etti. Yaklaşık 7 takım ligden düşme korkusu yaşıyor. Şampiyonluk ve Ligde kalma yarışı kadar gol kralığı yarışı da kıyasıya sürüyor.

LİDER İÇELSPOR
Bu sezon Süper Lige çıkan ve el değiştiren İçelspor yaptığı takviyeler ile ilk yarıyı Lider kapattı. Spor kamuoyu tarafından bu Lige fazla olduğu düşünülen kadro ile maçlara çıkan İçelspor büyük bir aksilik yaşamaz ise sezon sonuna kadar rakibi Meskispor ile şampiyonluk yarışı sürdürecek gibi.

MESKİ BIRAKMIYOR
Geçen sezon uzun süredir boy gösterdiği Bölgesel Amatör Ligden düşüşünün ardından tekrar oraya dönmek isteyen Meskispor güçlü rakibi İçelspor’un 2 puan gerisinde ilk yarıyı tamamladı. Hemen hemen her sezon bulunduğu Ligde şampiyonluğu kovalayan bir ekip kuran Mavi Beyazlı takım Süper Amatör Liginde de şampiyonluğun en güçlü adaylarından birisi oldu. Ancak ilk yarı çıktığı 13 karşılaşmada 2 beraberlik alması liderin 2 puan gerisine düşmesine neden oldu.

VEDA KORKUTUYOR
Üst tarafın şampiyonluk yarışı kadar alt tarafın Ligde kalma mücadelesi nefes nefese sürüyor. 7 takımın pota olması maçların zaman zaman gergin geçmesine neden olabiliyor. 8. Sıradaki K.Milliyespor ilk 4 haftada puan alamamasına rağmen sonraki 9 haftada topladığı 14 puanla alt bölgede az da olsa rahat takımlardan biri.12 puanlı Akdeniz Belediyespor ise Belediyenin desteğine rağmen Ligde düşme korkusu yaşaması tartışılacak konu olarak dikkat çekiyor.11 puanı olan 3 takım M.Ormanspor, Gülnar Belediyespor ve Akdenizgücü kaderini aralarında oynayacağı maçlar kaderlerini belirleyecek gibi.
Ligin dibine demir atan iki Tarsus temsilcisi T.Kanalspor 9 puan T. Reşadiyespor ise 8 puan toplayınca ilk yarı boyunca düşme korkusunu en derinden hisseden takımların başında geliyorlar.

HAYAL KIRKILIĞI YARATANLAR
Lige büyük umutlarla başlayan Toroslar Belediyespor ve Erdemli Belediyespor umduğunu bulamadı. Arka arkaya yaşanan puanlarla şampiyonluk yarışından kopan 2 Belediye takımı devre arasında değişime gitmesi en muhtemel takım olarak öne çıkıyor.

KRALLIK ADAYLARI ARTTI
Takımların şampiyonluk yarışı kadar gol krallığı yarışı da üst seviyelerde. İlk yarı oynanan 13 karşılaşmada rakip ağları en çok havalandıran Lider İçelspor’un santraforu Ebubekir oldu. Attığı 21 golle şuan krallığın en büyük adayı konumunda.
Diğer golcülerin attığı goller küçümsenmeyecek seviyelerde.
1-Ebubekir Yardım İçelspor-21 GOL
2-Akın Taşkın Meskispor-19 GOL
3-Mehmet Ünal Erdemli Bld-12 GOL
4-Mehmet Söyler Toroslar Bld-11 GOL
5-Ali Şahin Yolspor-10 GOL


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA