6 YILLIK HASTALIĞINDAN YENİ TEKNİKLE KURTULDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

6 YILLIK HASTALIĞINDAN YENİ TEKNİKLE KURTULDU


 

Lise öğrencisi hastanın bağırsağında 6 yıldır devam eden iltihap, Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Hüseyin Sancar Bozkurt’un uyguladığı ‘kolonoskopiyle probiyotik sıkılması’ tekniğiyle tedavi edildi.

İstanbul’da yaşayan 16 yaşındaki lise öğrencisi Halil Ömer Soysal’ın bağırsağında 6 yıl önce başlayan ve bir türlü çare bulunamayan iltihap, Medical Park Tarsus Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Hüseyin Sancar Bozkurt tarafından uygulanan yöntemle tedavi edildi. Uzm. Dr. Bozkurt, ilk kez gerçekleştirdiği yöntemle iltihaplı bölgeye kolonoskopiyle probiyotik sıkılması uygulaması yaptı. Bir ay süren tedavi sonrasında genç hastanın şikayetleri geçti.  

TEDAVİLER SONUÇ VERMİYORDU
2011 yılında henüz 10 yaşındayken ‘iltihaplı bağırsak hastalığı’ tanısı koyulan Halil Ömer Soysal’ın annesi Ümit Soysal ve babası Recep Soysal, 6 yıl boyunca birçok sağlık kuruluşuna gidip çocuklarının tedavisi için çare aradı. Sık sık kanama yaşayan Halil Ömer’e uygulanan hiçbir ilaç tedavisi sonuç vermedi. Geçtiğimiz aylarda aile, Mersin’in Tarsus ilçesindeki Medical Park Hastanesi’nde Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Hüseyin Sancar Bozkurt’un bağırsak hastalıklarıyla ilgili farklı teknikler uyguladığını öğrendi. Aile bunun üzerine Tarsus’a geldi.

BİR AYDA SONUÇ VERDİ
Uzm. Dr. Hüseyin Sancar Bozkurt yaptığı muayenenin ardından, yaklaşık 15 cm uzunluğundaki iltihaplı bölgeye, kendi geliştirdiği ‘kolonoskopiyle probiyotik sıkılması’ tekniğini uyguladı. Tedavisine 1 ay boyunca devam edilen hastanın, yapılan kontrollerinde şikayetlerinin geçtiği ve hayat kalitesinin düzeldiği görüldü. Genç hastanın tedavisine evde çözelti dozu düşürülerek lavman yöntemiyle devam ediliyor. Son yapılan tahlillerde tedavinin olumlu sonuç verdiği görüldü.   

FAYDALI BAKTERİLERDEN OLUŞUYOR
Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Hüseyin Sancar Bozkurt, ilk kez tedavide uyguladığı probiyotiğin ‘faydalı bakterilerden’ oluştuğunu belirtti. Probiyotiğin doğrudan iltihaplı bölgeye uygulanmasıyla çok başarılı sonuçlar alındığını kaydeden Dr. Bozkurt, “Hastamızı bundan sonra 6 ayda bir kontrollerle takip edeceğiz. Şu anda durumu gayet iyi” dedi. Baba Recep Soysal da oğlunun 6 yıl sonra iyileşmesiyle nefes aldıklarını belirterek “Yıllardır çocuğumuzun çektiği sıkıntıya çare bulamamanın üzüntüsü içindeydik. Şimdi onu rahatlamış görünce çok mutlu olduk” diye konuştu.

NASIL UYGULANDI?
Önce kalın bağırsaktaki iltihaplı bölge, kolonoskopi incelemesiyle belirlendi. Ardından, içinde yararlı bakterilerin bulunduğu probiyotik kullanılarak özel bir çözelti hazırlandı. Bu çözelti, kolonoskopinin üzerindeki kanal kullanılarak iltihaplı bölgeye sıkıldı. Probiyotiğin içindeki yararlı bakterilerin çoğalması için bağırsağın iltihaplı olmayan bölgelerine de bu çözelti uygulandı. Solüsyon, hasta tarafından lavman kullanılarak kendi kendine uygulanmaya devam ediyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA