Emekçiler işlerini geri istiyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Emekçiler işlerini geri istiyor


 

Mersin KESK Şubeler Platformu, OHAL altında çıkartılan KHK’larla birlikte işten atılan üyelerinin biran önce işlerine geri iade edilmesi için OHAL komisyonlarının daha fazla zaman kaybetmeden derhal görevine başlamasını istedi.

SONER AYDIN

Mersin KESK Şubeler Platformu, Olağanüstü HAL (OHAL) kapsamında çıkartılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile işlerine son verilen üyelerinin işe geri iade edilmesi talebi ile bir araya geldi.  Özgür Çocuk Parkı’nda bir araya gelen platform üyeleri üzerinde işlerine son verildikten sonra açlık grevine başlayan ardından tutuklanan ve geçtiğimiz günlerde serbest bırakılan Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’nın resimlerinin olduğu pankart açtı. ABD Başkanı Trump’ın Kudüs açıklamasının ardından Filistin halkıyla dayanışma açıklaması yapan platform üyeleri, yine “Filistin halkı yalnız değildir” pankartı açtı. Burada platform adına açıklama yapan Mersin KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Özge Göncü, OHAL kapsamında çıkartılan KHK’larla birlikte KESK üyesi 3 bin 942 kamu çalışanın ihraç edildiğini paylaştı.

“OHAL KALDIRILMALI TÜM KHK’LAR İPTAL EDİLMELİDİR”

KHK ile işlerine son verildikten sonra açlık grevine başlayan ardından tutuklanan ve geçtiğimiz günlerde serbest bırakılan Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’nın eylemlerinin 278. güne girdiğini hatırlatan SES Mersin Şube Eşbaşkanı Özge Göncü, “Sebepsiz yere tutuklamaların ardından delilsiz ve yalancı tanıklarla açılmış davada Semih beraat ederken SEGBİS bağlantısı dışında hakim karşısına çıkmamış olan yeni anayasal savunma hakkı ihlal edilmiş olan Nuriye Gülmen sembolik de olsa bir cezaya mahkum edilerek tahliye edilmiştir. Başta Nuriye ve Semih olmak üzere, yalnızca işleri, ekmekleri ve onurlu bir dünya için mücadele eden tüm arkadaşlarımızın işe iade edilmeleri temel talebimizdir. Bu sebeple; OHAL kaldırılmalı tüm KHK’lar iptal edilmelidir. 2 Ocak 2017 tarihinde yayınlanan KHK ile 12 Temmuz 207 tarihinde gecikmeli olarak çalışma esaslarına dair yönetmelik yayınlanan OHAL İnceleme Komisyonu, henüz kararlarını açıklamaya başlamamıştır. Bu kadar mağduriyetin olduğu bir durumda bu komisyonun ivedilikle işletiyor olması, Türkiye içindeki hukuksuzlukların AİHM’e aktarılmasını, çözülmesini ve gündeme gelmesini engelleyecek bir mekanizma olarak bizlerin önüne çıkarıldığının bir kanıtıdır. Bir yılı aşkın süredir, üstlerine atılı suçu bilmeden, hiçbir savunma hakkı tanımadan, bir gecede ekmeklerinden, işerinden, öğrencilerinden edilmiş olan ve haklarını arayan tüm üyelerimizin adil şekilde yargılanması ve gasp edilen haklarını geri alması için OHAL komisyonu derhal görevine başlamalı ve başta üyelerimiz Nuriye ve Semih olmak üzere mağdur edilen, ekmeklerinden edilen tüm üyelerimiz işe iade edilmelidir” dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA