‘Şehir ve Çocuk’ fotoğrafı birincilik getirdi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Şehir ve Çocuk’ fotoğrafı birincilik getirdi


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı personeli ve Tarsus Fotoğraf Derneği üyesi olan Fotoğraf Sanatçısı Altan Gökçek, dünya çapında yapılan fotoğraf yarışmasında “Şehir ve Çocuk” fotoğrafı ile birinci oldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nda şef olarak görev yapan ve aynı zamanda fotoğraf sanatçısı olan Altan Gökçek, Türk Hava Yolları Skylife 2. Uluslararası Fotoğraf Yarışması’na objektifine yansıyan “Şehir ve Çocuk” temalı fotoğrafı ile katıldı. Gökçek, yarışmaya katılan 2 bin 800 fotoğrafçının 11 bin 200 eserinin arasından seçilen fotoğrafı ile birinciliği Mersin’e getirdi.

Belediyeden yapılan açıklamada; Fotoğraf çekmeyi bir yaşam tarzı olarak gördüğünü ve yıllardır amatör bir anlayışla fotoğraf çektiğini söyleyen Fotoğraf Sanatçısı Altan Gökçek, “1964 doğumluyum ve Ziraat Mühendisi olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nda şef olarak çalışıyorum. Fotoğraf dünyasına 2010 yılında girdim ve kompakt makine ile başladım. 2012 yılında dijital DSLR fotoğraf makinası almakla işin içerisine biraz daha girdim. Yurtiçi ve yurtdışı gezilerinde fotoğraf perspektifimi geliştirerek, daha iyi fotoğraflar çekme düşüncesiyle her zaman pratik yaptım. Türk Hava Yolları’nın ‘Şehir ve Çocuk’ konulu uluslararası yarışmasında bir arkadaşımın haber vermesiyle fotoğraf gönderdim. Fotoğrafı yarışmanın son günü saat 11’e beş kala gönderdim. İyi olduğunu ve en az sergilenmeye hak kazanacağını düşünürken daha büyük bir sürpriz oldu ve birincilikle sonuçlandı. 11 bin 200 fotoğraf, 80 ülke ve 2 bin 800 fotoğrafçı arasından birinci olarak çıkmam çok büyük bir mutluluk” dedi.

“HAYATTA BİR HOBİNİZ OLSUN”

2010 yılından beri amatör olarak fotoğrafla uğraşan ve hala bu merakını devam ettiren Fotoğraf Sanatçısı Altan Gökçek, “Fotoğraf dünyası çok farklı bir şey. Fotoğraf detaydır, fotoğraf karşıdakini tanımaktır, fotoğraf kendini tanımaktır. Tüm arkadaşlara ve fotoğrafçılara sadece fotoğraf alanında olmasa bile bir hobisinin olmasını tavsiye ediyorum. Bana ve geçen yıl açtığım ilk kişisel sergime destek vererek açılışını yapan, sanata ve sanatçıya her zaman destek olan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanım Sayın Burhanettin Kocamaz’a buradan çok teşekkür ediyorum. Kendisinin bana çok manevi desteği oldu” şeklinde konuştu.

Türk Hava Yolları Skylife 2. Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nın “Şehir ve Çocuk” dalında ödül alan fotoğrafını 2016 yılında Hatay’da çektiğini belirten Fotoğraf Sanatçısı Gökçek, “Bir pasaj içerisinde saklambaç oynayan çocukları çekmiştim. Fakat ondan önce fotoğrafçıların her zaman karşılaştığı bir durumla karşılaşmıştım. Bir kare yakalama peşindeyken bir köşker o anda kendisini çektiğimi düşünerek üzerime falçata ile saldırdı ve o anda oradan uzaklaştım. 2 veya 3 dakika sonra bu kare gözümün önüne geldi. Orada birisi ebe, birisi de saklanan çocuklar oyun oynarken onları hemen orada ölümsüzleştirdim ve sonradan yarışmaya gönderdim. Böyle bir sonuçla karşılaştığım için de çok mutluyum. Herkese fotoğraflı günler diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yurtiçinde ve yurtdışında birçok karma sergide yer alan ve ilk defa kendi memleketi olan Tarsus’ta, Mehmet Bal Sanat Galerisi’nde kişisel sergisini açan Fotoğraf Sanatçısı Altan Gökçek, “Zamandan Geçerken” isimli fotoğraf sergisindeki eserlerini İran ve Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde çekti.

Gökçek 1. olan Fotoğrafı ile FIAP Altın Madalya ve 15000 dolar karşılığı uçak bileti, FIAP Gold Medal + Flight Ticket Worth of US$ 15 bin ile ödüllendirildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA