“ADAY OLUN!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ADAY OLUN!”


 

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Güler, partisinin il ve ilçe kadın örgütlerinde seçim sürecine gidildiğini açıklayarak, bütün kadınları seçimlerde aday olmaya davet etti.

Güler, “Kadınları; muhtarlıklara, belediye başkanlıklarına, meclis üyeliklerine, yöneticilik statüsünde olan her yere adaylığını koymaya davet ediyorum” dedi.

SONER AYDIN

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Pakize Güler, “5 Aralık Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkının Verilmesi”nin yıl dönümü nedeniyle, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse’nin çağrısı ile Ankara da yapılan ‘5 Aralık Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması’na akın eden Mersinli kadınlara teşekkür etti. Güler, Köse’nin çağrısı üzerine, ‘Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşmasına’ 25 bin kadının gelmesi hedefleniyor iken 50 binden fazla kadının katılmasını, “Bu buluşma anne, eş, özgürlük, devrim, cumhuriyet, mücadele, kararlılık ve isyanın yumruğu oldu” diyerek değerlendirdi. CHP’li kadınların tarihin en büyük “Kadın Buluşması”nın altına imza attığını kaydeden Güler, “Bu buluşma mecliste ve yerel yönetimlerde cinsiyet üzerinden değerlendiren temsiliyet adaletsizliğini, evlenecekleri eşlerini bile seçmekte özgür olamayan, evlilik teklifini kabul etmediği için Zelal’lerin dolmuştan kaçırılan kadınların olduğu, ‘ne olmuş kadınlar öldürülüyorsa. Erkekler de öldürülüyor’ diyebilecek cüreti gösteren yöneticiler tarafından yönetilen bir ülkede kadınların çığlığının göstergesi oldu. Arena'dan, Türkiye’ye ve dünyaya yayılan ışığın mimarı kadınlar, tarihin en büyük kadın buluşmasına katılan, katkı veren kadınlar oldu” diye konuştu.

“ERKEKLER KOLTUKLARI, KADINLAR ÜLKE İÇİN MÜCADELE EDİYOR”
CHP Mersin kadın örgütlerinde kongre startının verildiğini kaydeden Güler, “Maalesef tüm siyasi partilerde erkekler koltukları için çalışırken kadınlar ülkenin geleceği için mücadele ederler. Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) aday olmak herkesin hakkıdır en çok da biz kadınların hakkıdır. Bu anlamda ben il kadın kolları başkanı olarak bütün kadınları seçimlerde aday olmaya davet ediyorum. Fakat biz sadece bununla yetinmemeliyiz, önümüzdeki süreçlerde muhtarlıklara, belediye başkanlıklarına, il genel meclisi üyeliklerine, meclis üyeliklerine, yöneticilik statüsünde her yere adaylıklarımızı koymalıyız. Sadece aday olmak yetmiyor, burada bir özeleştiri yapmamız gerekiyor, birbirimizi desteklemememiz, birbirimize hoşgörü ile yaklaşmamız gerekli” diye konuştu.
 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA