MERSİN TTO’YA TÜBİTAK DESTEĞİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN TTO’YA TÜBİTAK DESTEĞİ


 

Adana-Mersin bölgesinin en deneyimli ve donanımlı teknoloji transfer ofisi Mersin Teknoloji Transfer Ofisi, bir kez daha desteklenmeye hak kazandı.

2014 yılında TÜBİTAK 1601 Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı Çağrısı kapsamında desteklenen 9 ofis arasında kendisine yer bulan Mersin TTO, bu yıl da başarıyı tekrar eden 4 TTO'dan biri oldu. İlk projede üniversite-sanayi işbirliği konusuna ağırlık verilirken, ikinci proje Fikri Sınai Mülkiyet Hakları ve Girişimciliğe yönelik olarak hazırlandı.

Ofisten yapılan açıklamaya göre; 2013 yılında kurulan Mersin Teknoloji Transfer Ofisi (Mersin TTO), uzman kadrosuyla bölgede proje bilincinin yerleşmesi ve Ar-Ge ile inovasyon kavramlarının içselleştirilmesi için eğitimler düzenleyerek paydaşları ilgilendiren tüm etkinliklere katılım gösteriyor. 

OFİSTE 5 AYRI DESTEK VAR
Akademisyen, sanayici, girişimci ve öğrenciye yönelik hizmetlerini 5 ayrı modülde sunan Mersin TTO bu modülleri; Kurumsal İletişim Modülü, Proje Destek Modülü, Üniversite-Sanayi İşbirliği Modülü, Fikri Sınai Mülkiyet Hakları Modülü ile Girişimcilik ve Şirketleşme Modülü olarak sıralıyor.
TÜBİTAK 1601 Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Program Proje Yürütücüsü Öğr. Gör. Ayşegül Suzan Polat modüllerden şöyle bahsediyor: “Kurumsal İletişim Modülü ile araştırmacılara, akademisyenlere, öğrencilere ve iş dünyasına Mersin TTO’nun tanıtımını yaparak, üniversite-sanayi arasındaki işbirliklerinin oluşması için gereken iletişim köprüsünün kurulmasına ve teknoloji transferi konusunda farkındalığın arttırılmasına olanak sağlıyoruz. 
Proje Destek Modülü ile Akademik (ARDEB) ve Üniversite-Sanayi işbirliği (TEYDEB) projeleri başta olmak üzere Ar-Ge tabanlı destek programlarından yararlandırılması amacıyla proje geliştirme, projelendirme ve yürütme süreçlerine rehberlik ediyoruz. Üniversitemizdeki bilimsel potansiyelin sanayiye aktarılarak ekonomik değere dönüşmesine katkıda bulunmayı amaçladığımız Üniversite-Sanayi İşbirliği Modülü ile bölgedeki firmaları Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına yönlendirerek akademisyen ile sanayici arasında karşılıklı güvene dayalı sürdürülebilir işbirliğini sağlamaya çalışıyoruz. 
Fikri Sınai Mülkiyet Hakları Modülü ile akademisyen, sanayici ve öğrenciler arasında fikri mülkiyet hakları konusunda farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Bu modül ile ayrıca buluşun tescil edilebilirlik ve tescil kapsamının belirlenmesi, patent ön araştırmasının yapılması ve ticarileşme potansiyelinin değerlendirilmesi, tescil sürecinde Türk Patent ve Marka Kurumu ile buluş sahibi arasındaki koordinasyonda köprüyü kuruyoruz. 
Yeni  proje fikirlerinin ve ilgili komisyonlarca uygun bulunan girişimcilerin mentörler yardımıyla desteklendiği Girişimcilik ve Şirketleşme Modülü’yle de bölgede girişimcilik ve inovasyon kültürünün  yaygınlaşmasına katkıda bulunuyoruz.”

GİRİŞİMCİLER YATIRIMCILARLA BULUŞACAK
“TÜBİTAK projelerinin raporlama ve proje hazırlama süreci çok yoğun geçiyor. Yeni dönem hedeflerimizi ekibimizle yaklaşık 2 ay süren yoğun çalışmalar sonucunda oluşturduk” diye konuşan Öğr. Gör. Polat proje hakkında ise; “Yaklaşık 2 yıl sürecek bir projeye daha imza attık. Önceliğimiz girişimciliğe yeni adım atan arkadaşları yatırımcılarla buluşturmak olacak. Bu proje kapsamında; yeni girişimciler için TEKNOPARK ile birlikte start-up programı düşünüyoruz. Şehrimizde ve bölgemizde birçok sanayi sitesini ziyaret edeceğiz. Organize Sanayi Bölgesi’nde irtibat ofisimiz var. Orada ki çalışma yoğunluğumuzu arttırarak sanayicilerin Ar-Ge projeleri yapmaları için çalışmalar yürüteceğiz.  Girişimcilik eğitimleri ile Patent ve Faydalı Model Bilgi Günleri tüm hızıyla devam edecek. Bunun yanı sıra akademik proje yazma eğitimlerine yoğunluk vereceğiz. Girişimcilik Zirvesi de gerçekleştirmeyi düşündüğümüz programlar arasında yer alıyor. Yeni projemizin önemli temalarından biri de ofisimize patent için başvuran akademisyenlerimizin ürünlerinin ticarileştirilmesi için çalışmalar yapmak olacak” ifadelerine yer veriyor.

250 SANAYİCİYE ULAŞILDI
Ulusal ve uluslararası destek programlarına sunulan tüm projelerin başvuru, değerlendirme ve onay aşamalarında yol gösterici görev üstlendiklerini söyleyen Proje Yürütücüsü Öğr. Gör. Polat, Mersin TTO’nun genel çalışmalarını şu cümlelerle özetliyor: “Mersin TTO kurulduğu günden bu yana Mersin ve çevresinde yaklaşık 250 sanayiciye ulaştı. Bunlardan 30’u ile TÜBİTAK, KOSGEB ve Çukurova Kalkınma Ajansı’na ait destek programlarına yönelik akademisyenlerle eşleştirme yapıldı ve proje sözleşmesi imzaladı. Ayrıca projelerin kurumlara başvurulması sürecinde yazım ve yürütme konusunda da destek verildi. Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nde irtibat bürosu açıldı. Fakültelerde patent ve faydalı model bilgi günleri düzenledik. Her yıl düzenlenen Ar-Ge Proje Pazarı organizasyonunu başarılı bir şekilde gerçekleştiriyoruz. 2 yıl içinde KOSGEB ve İŞKUR ortaklığında 16 uygulamalı girişimcilik eğitimi gerçekleştirildi. Birçok büyük firmayla çatı protokolü çalışmaları yapıldı. Ayrıca sanayicilere, Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na, Organize Sanayi Bölgesi’ne ve fen liselerine Ar-Ge ile inovasyon konularında eğitimler verildi.”
“Başarı ve istikrar ekip işidir. Çalışma arkadaşlarımızla birlikte ilerleyen dönemlerde birçok ilke daha imza atacağımıza inanıyorum” ifadelerine yer veren Öğr. Gör. Polat konuşmasını şu cümlelerle sonlandırıyor: “Desteklerini bizden esirgemeyen başta Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’ya ve ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA