TOROSLAR’DAN EKO-TURİZM ATAĞI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOROSLAR’DAN EKO-TURİZM ATAĞI!


 

Toroslar kent konseyi, genel kurul toplantısı’nı yaptı

Toroslar’da; yayla ve eko turizmini ön plana çıkartan çalışmalara imza atan Belediye Başkanı Tuna, Bungalov Yayla Evleri’nin yıl sonuna kadar bitirileceğini açıkladı. 

Toroslar Kent Konseyi’nin Olağan Genel Kurul Toplantısı; Toroslar Belediyesi ve Kent Konseyi Başkanı Hamit Tuna Başkanlığında yapıldı.
Belediyeden yapılan açıklamaya göre; Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantı; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda gündem maddeleri görüşülerek, karara bağlandı.
Toroslar’daki değişim döngüsüne yönelik hayata geçirdikleri yatırım ve projeleriyle ilgili değerlendirmede bulunan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, kentin ve Toroslar’ın sosyal, kültürel ve ekonomik yönden gelişimini sağlamak amacıyla çalışmalar yapan ve fikirler üreten Toroslar Kent Konseyinin tüm üyelerine teşekkür etti.
Toroslar Kent Konseyi bünyesinde emekli ve engelliler komisyonunun da kurulmasının oy birliğiyle kabul edildiği toplantının açılışında konuşan Toroslar Belediyesi ve Kent Konseyi Başkanı Hamit Tuna, hayata geçirdikleri çalışmalarla amaçlarının Toroslar’ı çekim merkezi yapmak olduğunu söyledi.

“İNSANLARIMIZIM MUTLULUĞU VE REFAHI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Sivil toplum kuruluşları,  siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları ile kurum temsilcilerinden oluşan Toroslar Kent Konseyi’nin aldığı kararları önemsediklerini kaydeden Başkan Tuna; “Kentin daha çağdaş, daha güzel ve çekim merkezi olması yönünde çalışmalar yapan, bölgede yaşayan insanların refahı ve mutluluğunu arttırmak için zaman ayıran, bilgi ve tecrübelerini paylaşan Kent Konseyi üyelerimize teşekkür ediyorum. Biz de burada alınan kararları bilgi havuzumuzda yoğurarak projeye ve ardından icraata dönüştürüyoruz. Hayal etmek, düşünmek  ve bunları icraata dönüştürmek çok özel bir yöntem. Toroslar artık, kendini öne çıkartan, projeleriyle, kültürel ve sanatsal etkinlikleriyle dünya basınında yer alan bir ilçe. Göreve geldiğimiz 2004 yılından beri Toroslarımızdaki değişimi ve değer artımını sizlerde görüyor ve biliyorsunuz. Yatırımcılar da artık Toroslarımızı bir değer olarak görüyor. Bunların hepsi hep birlikte yapılan çalışmaların sonucudur. Bizlerin ve sizlerin gayretleriyle bugünlere geldik” dedi.

“TOROSLAR’DA YAYLA VE EKO TURİZMİNİ ÖN PLANA ÇIKARTIYORUZ”
Toroslar’da yayla ve eko turizmini ön plana çıkartmak istediklerini ve bununla ilgili önemli adımları da attıklarını kaydeden Başkan Hamit Tuna; “Yaylalarımız, 2014 yılında 6360 sayılı yasa ile birlikte belediyemize bağlandı. Belediyemize bağlanan 32 köy ve 5 beldede yaptığımız ciddi yatırım ve çalışmalarla, bu yerleşim yerlerimiz kuruldukları günden bugüne kadar almadıkları hizmetin fazlasını aldılar. Bu çalışmalarımızı daha da arttıracağız. İlçemizin her noktası bir değer. Bizim denizimiz ve sahilimiz yok ama doğal güzelliklerle dolu yaylalarımız var.Bu yaylalarımızın özelliğini çıkartmak suretiyle yayla turizmini geliştireceğiz” dedi. 

“BUNGALOV YAYLA EVLERİMİZİ YIL SONUNA KADAR BİTİRECEĞİZ”
2014-2019 hizmet dönemi projelerinden biri olan Bungalov Yayla Evleri projesinin yapım çalışmalarının hızla devam ettiğini ve yılsonuna kadar projenin hazır olacağını kaydeden Başkan Tuna; “İlçemizdeki yayla ve eko turizmini ön plana çıkarmak ve geliştirmek için planladığımız ‘Bungalov Yayla Evlerimize’ Güzelyayla Mahallemizde başladık.24 adet inşa ediyoruz. Alt yapısı tamamlandı ve ahşaptan yapılan evler montajlandıktan sonra 2017 yılı bitmeden hazır olacak. Arz ve talebe göre bunun sayısını 60-70 adete çıkartmayı düşünüyoruz. Burada bir restaurantımız da var. Onun için de bir proje yapacağız. Bu çalışma ilgi görürse kar bölgesi olan diğer yaylalarımızda da yaparak, kar turizminden de yararlanılmasını istiyoruz. Bu işi daha da geliştirmenin yolunda ve bölgemizi turizm konusunda öne çıkartmanın gayretindeyiz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA