“ENGELLİ MAAŞLARINA ZAM YAPILSIN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ENGELLİ MAAŞLARINA ZAM YAPILSIN”


 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, engellilere ve 65 yaşın üstündeki muhtaç, güçsüz ve kimsesiz vatandaşlara yapılan 3 aylık maaş ödemelerinin, asgari ücret esas alınarak hesaplanması ve bu suretle en az yüzde 40 oranında arttırılması için TBMM Başkanlığına Kanun Teklifi v

Öztürk konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada; teklif ile “2022 Sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkındaki Kanun”un bir ve ikinci maddelerinde değişiklik yapılarak yaşlı, engelli ve korunmaya muhtaç vatandaşlara yapılan 3 aylık ödemelerin miktarının belirlenmesinde, gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı yerine, asgari ücretin net miktarının esas alınması gerektiğine dikkat çekti.

Kanun teklinin gerekçesinde; Engelli ve 65 yaş üstü muhtaç vatandaşlarımıza 3 ayda bir ödenen maaş miktarının açlık sınırının çok altında bir meblağda olduğu ifade edilerek, toplumun en dezavantajlı kesimi olan bu kişilerin, Anayasamızın 10. Maddesinin 3. fıkrası gereğince mali ve sosyal haklar konusunda öncelikli olarak korunması gerektiği ve bu kesime yapılan maaş ödeme miktarlarının, bir an önce açlık sınırının üstündeki bir seviyeye çekilerek düzeltilmesinin elzem olduğu ifade edildi. 
Öztürk tarafından sunulan Kanun teklifinin yasalaşması halinde 65 yaş 3 aylıklarında yüzde 85, engelli aylıklarında ise ortalama yüzde 40 oranında artış yapılacak olup bu durumda;  halen 65 yaş üstü muhtaç ve kimsesiz vatandaşlara ödenen yaşlılık 3 aylığı 754,45 TL’den 1.404,06 TL’ye, halen yüzde 40-69 oranında engelli hali bulunan vatandaşlara ödenen 3 aylık ödeme miktarı 1.132,98 TL’den 1.755,07 TL’ye, halen yüzde70 ve üstü bakıma muhtaç engelli durumu bulunan vatandaşlarımıza ödenen 3 aylık ödeme miktarı 1.699,47 TL’den 1.965,68 TL’ye, halen 18 yaş altı engelliye bakım yapan engelli yakını vatandaşlara ödenen 3 aylık bakım ödemesi miktarı ise 1.132, 98 TL’den 1.755,07 TL’ye yükselecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA