YEŞİL SAHALARDA DİRENİŞ VAR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YEŞİL SAHALARDA DİRENİŞ VAR!


 

Spor Toto Teşkilatı’nın 2’inci ve 3’üncü liglerde oynayan kulüplerin iddia gelirlerinde kesintiye gitme kararının ardından 90 kulüp tarafından başlatılan direnişe Tarsus İdman Yurdu yönetimi de katıldı.

Ali Şanlı  

Tarsus İdman Yurdu Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı ve 2. ve 3. Ligler Genel Sekreteri Önder Ege, Spor Toto Teşkilatı’nın gelir kaybını gerekçe göstererek 2. ve 3. Futbol Ligi’nde mücadele eden yaklaşık 90 kulübün gelirlerinde kesintiye gitmesine tesislerde basın toplantısı düzenleyerek tepki gösterdi. 
Söz konusu liglerdeki kulüplerin bir dizi eylem planı hazırlığında olduğunu, bunlar arasında maçlara çıkmama kararının olduğunu söyleyen TİY Başkanı Önder Ege, ayrıca konuyla ilgili olarak Spor Bakanı ile görüşme taleplerine cevap dahi verilmediğini bildirdi. 

“KESİNTİ YAPAN TEŞKİLAT, FENERBAHÇE İLE 47 MİLYON TL’LİK SPONSORLUK ANLAŞMASI YAPTI”
“Spor Toto Teşkilatı’nın bu kesinti kararı iddia gelirleriyle kalan kulüplerimiz için bir ekonomik kaosun habercisi olmuştur” diyen Ege, ekonomik gelirleri dar olan onlarca kulübün Spor Toto desteği olmadan ayakta kalamayacağını söyledi. Tasarruf gerekçesiyle yapılması planlanan Spor Toto kesintisinin adil olmadığını belirten Önder Ege, “Süper Lig ve 1. lig takımlarının harcamaları arasında çerez olabilecek rakamlar; 2. ve 3. lig takımları için can suyudur. Alınan son karar doğrultusunda 2. ve 3. lig takımlarının iddiaya girme sayıları azaltılmıştır. Sadece bu şekliyle dahi  her kulüp ortalama 400 bin TL kayba uğramaktadır. Bu da zaten zor ayakta kalmaya çalışan kulüplerimiz için deyim yerindeyse yıkım olacaktır! Küçük bütçe ile ayakta durmaya çalışan kulüpler için cansuyu olan gelirlerden kesinti yapan Spor Toto Teşkilatı, Fenerbahçe ile 47 milyon TL’lik sponsorluk anlaşması yapmıştır. Ayrıca başka takımlara da milyonları aşan aktarmalar yaptığını biliyoruz. Görüldüğü gibi burada iddia gelirlerinin yetersizliği değil, paylaşım adaletsizliği söz konusudur” şeklinde konuştu.

“SORUNUMUZ ÇÖZÜLMEZSE DİRENİRİZ”
Konuşmasının son bölümünde Spor Toto Teşkilatı ve Spor Bakanlığı bürokratlarına seslenen Önder Ege, söz konusu uygulamadan bir an önce vazgeçilmesi çağrısında bulunarak “Sorunumuz çözülmezse maçlara geç başlamak, bir maça çıkıp oynamadan soyunma odasına dönmek, sezonu kapatıp tüm maçlara katılmamak gibi alternatifleri de görüştüğümüz bilinmelidir. Kulüpler birliği tarafından Spor Bakanı ile görüşme taleplerimize ne yazıkki hiçbir yanıt verilmedi. Kanarya Severler Derneği ile görüşüldü. Bakanımızın programının yoğunluğu bilemiyoruz ama istediğimiz randevulara uzun bir süredir dönüş yapılmadı. Şimdi halimiz böyle olunca kulüpler birliği olarak tepkimizi ortaya koymamız gerekiyor” diye konuştu.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA