Kurdali Mahallesi’nde sel krizi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kurdali Mahallesi’nde sel krizi


 

Yağmur suyu tahliye hatlarının yetersizliğinden dolayı son iki yıldır defalarca sele maruz kalan Kurdali Mahallesinde halk isyan ediyor! Erdemci ailesinin 2 aylık bebeği Pınar kısa ömrüne daha şimdiden iki sel sığdırdı!

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’in Toroslar İlçesi’ndeki Kurdali Mahallesi 100016 sokakta yaşayan vatandaşlar, yağışlı havalarda mahallenin yüksek kesimlerinden kendi sokaklarına dolan yağmur suları nedeniyle 2 yıldır mağduriyet yaşıyor. Yaşlı ve çocuk nüfusunun yüksek olduğu sokakta, yağmur suyu tahliye hatları yetersiz kaldığı için oluşan selde çocuklar okula gidemiyor ve aileler temel ihtiyaçlarını karşılamakta dahi güçlük çekiyor. Öte yandan sel sularının dağılmasının ardından sokaklarda biriken çamur ve çöp artıklarının temizlenip ilaçlanmaması nedeniyle sokakta yaşayan çocukların sağlıkları da olumsuz etkileniyor.

“BEBEĞİM 60 GÜNLÜK ÖMRÜNE İKİ SEL SIĞDIRDI”

Geçtiğimiz hafta yaşanan sel afetinde 5 çocuğu ile mahsur kalan 5 çocuk annesi Leyla Erdemci isimli vatandaş, 2 aylık bebeği Pınar ve diğer çocuklarının hayatını kurtarmak için çocuklarını tehlikeli bir şekilde pencereden üst kattaki komşusuna uzatmak zorunda kaldığını anlattı. 2017 yılı içinde evini iki kez su bastığını söyleyen Erdemci, “Benim evim sokağa nazaran alçakta kaldı. Her yağmur yağdığında sokaktaki sular neredeyse benim evimin boyuna geliyor. 2 aylık bebeğim 60 günlük ömrüne iki sel sığdırdı. Son sel afetinde evi bırakıp çocuklarımı kurtarmak için yarışa girdim. Ben iki aylık çocuğumu sağanak yağmurda pencereden komşumun balkonuna uzatıp vermek zorunda kaldım. Eğer o sırada çocuğuma bir şey olsaydı ben ne yapardım” diyerek tepkisini dile getirdi.

“GELİYORLAR KÂĞITLARA BİR ŞEY YAZIYORLAR ÇEKİP GİDİYORLAR”

Son iki yıldır yaşadıkları maddi kaybın yüksek olduğunu ifade eden Anne Erdemci, MESKİ bürokratlarına tepki göstererek, “Şuana kadar ne kadar eşyam varsa hepsi kullanılamaz hale geldi. Hepsini atmak zorunda kaldım. Artık biz ne zamana kadar böyle yaşayacağız. Büyükşehir Belediyesi’ne Toroslar Belediyesi’ne Toroslar Kaymakamlığı’na defalarca dilekçe verdik ama hiçbir gelişme olmadı. Geliyorlar kâğıtlara bir şey yazıyorlar çekip gidiyorlar. Son selden 1 buçuk hafta geçmesine rağmen sokağımıza gelen çamuru hala gelip görebilirler. Büyükşehir Belediyesi iki yıldır yaşadığımız hiçbir selde bir su aracı gönderip te şu pisliği şu çamuru yıkamadı, ilaçlama yapmadı. Hem benim çocuklarım hem de sokağımızdaki diğer çocuklar, bu pislikler yüzünden hastalandı. Ne yatacağımız yatak ne yorgan ne de bir tane koltuğumuz kalmadı. Ama bir buçuk hafta geçmiş yanımızda ne devletimizden ne de belediyelerimizden hiç kimseyi görmedik” diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA