Her tarafı zarar! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Her tarafı zarar!


 

MERÇED’in balık çiftliklerine karşı açtığı ilk davanın ayrıntıları belli olurken, dava dilekçesinde balık çiftliklerinin hem insan hem de deniz canlılarının sağlığına olan etkileri, ekonomik yansımaları şok etkisi yarattı.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) Başkanı Sabahat Aslan, Mersin Çevre Dostları Derneği Başkanı Suna Kılıççcı, Tarsus ÇEKSAM Başkanı Semra Kabasakal, Serdar Erkan, Hatice Yüksel ve Fatma Saadet Bilir’in, Aydıncık ilçesine kurulmak istenen balık çiftliklerine karşı Mersin İdare Mahkemesi’ne açtığı ortak davanın ayrıntıları belli oldu.

Mahkeme heyetine sunulan dilekçede söz konusu ÇED Gerekli değildir kararının kamu hukukuna ve hukuka aykırı olduğunu ve ileride telafisi güç zararlar doğuracağı bildirildi. Dilekçede ayrıca Muğla’da denizi kirlettiği ve turizmi kötü etkilediği gerekçesiyle tepkilere neden olan 70 balık çiftliği firmasının şimdi de Mersin’de açıklarında 1 milyar dolarlık yatırım için hazırlık yaptığı kaydedildi.

Balık çiftliklerinde GDO’lu yem ve çeşitli kimyasalların yanı sıra balıkların verimini artırıcı ve hastalıklara karşı antibiyotikler kullanıldığını ve bu yemlerin antibiyotikler ve diğer kimyasallar ile birlikte balık dışkıları içinde denizin dibinde birikerek zamanla denizin dibindeki bitki örtüsünü ve deniz suyundaki oksijeni yok ettiği belirtildiği, bu yatırımın her tarafının zarar olduğunun altı çizildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA