Kılıçdaroğlu’ndan Mezitli’de dev açılış | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kılıçdaroğlu’ndan Mezitli’de dev açılış


 

Mersin’de bir dizi temaslarda bulunana CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Mezitli Belediyesi’nin 50 milyon TL ile bütçesinin yarısına denk gelen projelerini yapılan dev bir törenle vatandaşlarla buluşturdu.

GİZEM EKİCİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mezitli ilçesinde toplu temel atma ve açılış törenine katıldı. Mezitli Belediyesi Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenen törende Kılıçdaroğlu’na milletvekilleri, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ile partililer eşlik etti. Türkiye’nin borçsuz birkaç belediyesinden birisi olan Mezitli Belediyesi’nin toplam 50 milyon TL’ye mal olan ve tamamını borçlanmadan kendi kaynaklarını kullanarak gerçekleştirdiği, Belediye Hizmet Binası, Açık Hava Tiyatrosu, Kültür Merkezi, 2. Aktif Yaş Alma Merkezi, Gençlik Merkezi, Taş Mektep ve Kafe Kütüphane gibi dev projelerin açılışını gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarının halka hizmet için göreve geldiğini söyleyerek “Belediye başkanlarımıza iki talimat verdim. Bir, seçildiğiniz andan itibaren hiçbir ayrımcılık yapmadan bütün ilçe sakinlerini kucaklayın ve eşit hizmet götürün. İki, harcadığınız her kuruşun hesabını millete verin. Bu bizim için şereftir ve onurdur. Hemen hemen her yerde belediyelerimiz olağanüstü güzellikler ortaya koyuyorlar” ifadelerini kullandı.

“ZARRAF ÖTÜNCE HAİN, CASUS DEDİLER”

Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bazı akrabalarının karıştığı iddia edilen yolsuzluk belgeleri ve Reza Zarrab Davası üzerinden yüklenmeyi de sürdüren Kemal Kılıçdaroğlu, “Hak, hukuk ve adalet deyince birileri evinde rahat uyuyamıyor. Düne kadar hayırsever bir adam diyorlardı. Devletin protokolüne dahil ediliyordu. Bunların devlet anlayışı nedir? Böyle bir rezalet olabilir mi? 16 Kasım’da ABD’ye 2 kez nota verdiler. Zarraf temiz adamdır, bize verin diyorlardı. Zarraf ötünce hain, casus dediler. Paraları alınca iyi, ötünce kötü. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yabancı devlet lehine siyasi ve askeri casusluk yaptığı için soruşturma başlattı. Şimdi bir soru daha soruyorum. Bu Rıza Zarraf’a devletin sırlarını, bilgilerini kim teslim etti? Bu bilgileri verirken hükümette kim vardı? Casussa bu bilgileri kim verdi? Hangi parayla bunları satın aldı? Bu Zarraf nasıl oldu da Türkiye Cumhuriyetinin sırlarını teslim aldı? Bunu da çık anlat. Sen devleti yönetiyorsun. Salıya kadar çık bu sorunun cevabını ver” dedi.

“BU TİCARETİ ANCAK ÜÇKAĞITÇILAR BİLİR”

Geçtiğimiz hafta yayımladığı Cuhurbakanı Erdoğan’ın akrabalarının ve yöneticilerininde aralarında bulunduğu iddia edilen Man Adası yolsuzluk belgelerine de değinen Kemal Kılıçdaroğlu, "Yahu dünür var, kayınbirader var, oğlan var, damat var, bütün aile var. 1 sterlinlik şirketten 15 milyon dolar var. Bu nedir Allan aşkına? Hiç adını duymadığımız adaları duyduk. Hiç adını duymadığımızı devletleri duyduk. Ama bir şeyler var orada. Sahte diyorlardı, hepsi gerçek çıktı. Efendim savcılığa verin diyorlar. Savcılığa vereceğiz. Arkasında da duracağız. Sonuna kadar da takip edeceğiz. Öyle kıvırmak yok, kaçmak yok. Bu işi sonuna kadar götüreceğim. Bankanın dekontuna sahte diyorlar. Banka sahte dekont mu düzenler? Özetli şunu çok iyi bilin; bir şirket var, sermayesi 1 sterlin. Bir ortağı var, 15 milyon dolar. Bu nasıl bir ticaret? Böyle bir ticareti ben bilmiyorum. Bu ticareti ancak üçkağıtçılar bilir. Normal tüccar, vatandaş bunu nereden bilecek? Sanayicimiz var, tüccarımız var, esnafımız var, kahvecimiz var, simitçimiz var, çiftçimiz, emeklimiz var. Herkes şu veya bu şekilde bir ticaret yapıyor. En azından gidip fırından bir ekmek alıyor. Böyle bir hokkabazlığı, sahtekârlığı hiç görmedik. Efendim bu bir ticaretmiş, bu nasıl bir ticarettir? Çık bunu millete bir anlat. Bu ne şirketi, bu şirket kimin şirketi. 15 milyon dolar bir tarafta 1 sterlin bir tarafta. Nereden çıktı bu, bunları bize anlatacak. Bunu sonuna kadar takip edeceğiz. Ben biliyorum, rahat uyuyamıyor."

SEÇİMLERİNDE EN BÜYÜK İŞ KADINLARA DÜŞÜYOR

Sözlerinin son bölümünde 2019 yerel seçimlerine değinen Kılıçdaroğlu, “Belediye başkanlarımıza iki talimat verdim. Bir, seçildiğiniz andan itibaren hiçbir ayrımcılık yapmadan bütün ilçe sakinlerini kucaklayın ve eşit hizmet götürün. İki, harcadığınız her kuruşun hesabını millete verin. Bu bizim için şereftir ve onurdur. Hemen hemen her yerde belediyelerimiz olağanüstü güzellikler ortaya koyuyorlar. 2019 seçimlerinde en büyük iş kadınlara düşüyor. Sizin sezgilerinize güveniyorum. 2019’da ya bir tek adam rejimine geçeceğiz ya da bir demokratik parlamenter sisteme geçiş yapacağız. Daha tek adam başlamadan bu hale geldik. Türkiye’yi bu çıkmaza sokmadan çıkarmamız gerekiyor. Bu bayrak altında beraber ve birlikte yaşamalıyız. Bu nedenle 2019’a giderken her kapıyı tek tek çalacağız. Her kadını tek tek ikna edeceğiz. O yüzden yük kadınların sırtında. Bu ülkede mücadeleyi kadınlarla birlikte götüreceğiz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kılıçdaroğlu ve beraberindekilerin toplu temel atma ve açılışları gerçekleştirmesinin ardından program sona erdi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA