Birlikten kuvvet doğar | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Birlikten kuvvet doğar


 

Türkiye’deki birçok eğitim kuruluşunun içerisinde yer aldığı Laik ve Bilimsel Eğitim Hareketi’nin Mersin ayağını kurmak için çalıştıklarını söyleyen ÇYDD Şube başkanı Maryet Tanlı, “Biz sonuna kadar eğitim sisteminin laik ve bilimsel hale getirilmesini sağlayacak ve bunun için hep birlikte direneceğ

Mehmet Nabi Batuk

AKP Hükümeti’nin son 15 yılda sürdürdüğü eğitim politikalarına karşı tepki olarak geçtiğimiz yıl 26 eğitim kuruluşunun bir araya gelmesi ile kurulan Laik ve Bilimsel Eğitim Hareketi oluşumunun Mersin ayağını kurmak için örgütlenme ve kurumsallaşma çalışmaları sürüyor. Türkiye’nin en önemli eğitim neferlerinden biri olan Türkan Saylan’ın kurduğu Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Mersin Şubesi’nin yürütücülüğünde ve sekretaryasında bir araya gelen Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim – Sen) Şubesi, Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası (Eğitim – İş) Şubesi, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şubesi, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği (YKKED) Şubesi ve Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Şubesi, kentte sürdürdükleri laik ve bilimsel eğitim mücadelesini tek çatı altında toplayacak. Mersin’deki oluşumun kurumsallaşma ve örgütlenme çalışmalarının başladığını ve tüm hızıyla sürdüğünü kaydeden ÇYDD Şube Başkanı Maryet Tanlı, “Bizim amacımız yıllardır yok sayılan Cumhuriyet değerlerimizin de içine aldığı Atatürk ilkelerinin hiçe sayıldığı bir ortamda bu sorunları önemseyerek; laik ve bilimsel eğitim öncülüğündeki ortak paydamızda beraber bir yol alacağız” dedi.

GÜÇLERİMİZİ VE DENEYİMLERİMİZİ BİRLEŞTİRECEĞİZ

Laik ve Bilimsel Eğitim Platformu olarak ülkemizin son 15 yılda bilimsel ve laik eğitimden verilen ödünler, Cumhuriyet değerlerinin her gün biraz daha aşındırılması sonucu, uzun bir zamandır bu tehlikelerin farkında olan bizler, bu konuda ayrı ayrı savaş vermek yerine güçlerimizi ve deneyimlerimizi birleştirerek bir savaş verme noktasına geldiğimiz için bir araya geldik. Toplumsal gerilim ve yoksulluğun beslediği olumsuz bir ortamda ilticacı örgütlenmelere karşı hiçbir önlem almayan bilimi önemsemeyen, ihtiyaçları karşılamayan sürekli bakan ve sistem değiştiren bir iktidarla çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğine olan kaygısını derinden yaşadığımız için buradayız. ÇYDD’nin yürütücülüğünü ve sekretaryasını yürüttüğü bir platform olan Laik ve Bilimsel Eğitim Hareketi, 26 demokratik kitle örgütü ve Cumhuriyet aydınlanmasının temel ve evrensel değerleri etrafında laik, çağdaş ve bilimsel paydada direnmek için bir araya gelmiştir” dedi.

“LAİKLİĞİN VE BİLİMİN IŞIĞINDA DİRENECEĞİZ”

Laik ve Bilimsel Eğitim Hareketi’nin Mersin ayağını oluşturmak için yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi veren ÇYDD Mersin Şube Başkanı Maryet Tanlı, “ÇYDD’nin ulusal bazda yürütücülüğünü yaptığı platforma Mersin olarak da biz ADD, Eğitim – İş, Eğitim – Sen, CKD ve YKKED ile birlikte iki kez bir araya geldik. Mersin’de bu platformun yürütücülüğünü yine ÇYDD Mersin Şubesi’nin yapacağı bir platformu en kısa sürede daha çok genişleterek kurmaya çalışıyoruz. Şuan kurumsallaşma ve örgütlenme çalışmalarımız sürüyor. Ülke genelinde platforma dahil olan kuruluşların Mersin’deki temsilcilerine ulaşarak kentimizdeki platforma dahil olmalarını isteyeceğiz. Bununla ilgili olarak birkaç ön görüşmelerimiz oldu ve çalışmalarımız sürüyor. Daha sonra ileriki tarihte yapacağımız bir basın açıklaması ile bu platformun Mersin ayağının kuruluşunu ilan edeceğiz. Bizim amacımız yıllardır yok sayılan Cumhuriyet değerlerimizin ve Atatürk ilkelerinin hiçe sayıldığı bir ortamda bu sorunları önemseyerek laik ve bilimsel eğitim öncülüğündeki ortak paydada beraber bir yol alacağız. Biz sonuna kadar eğitim sisteminin laik ve bilimsel hale getirilmesini sağlayacak ve bunun için hep birlikte direneceğiz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA