Doğunun analizi Mersin’den | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Doğunun analizi Mersin’den


 

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, gümrük laboratuarları ile ilgili yaptığı açıklamada Mersin’in önemine dikkat çekti.

Modern gümrük laboratuvarının hizmete geçmesi için önemli bir gelişme yaşandığını söyleyen Çiftçi, İstanbul, Ankara, Kocaeli, İskenderun, Mersin ve İzmir'in ardından 7’inci ürün analiz laboratuarının Van'da kurulacağını açıkladı. “Kuracağımız laboratuvar ile artık ürünlerin analizleri başka illerde yapılmayacak” diyen Çiftçi, “Van bu anlamda bölgenin cazibe ve ticaret merkezi haline gelecektir” dedi.

Bölgede analizi gereken eşyanın ithalat ve ihracında artık numunelerin batıdaki laboratuvarlara gönderilmesine gerek kalmayacağını ileten Çiftci, “Bulunduğu ilde Gümrük Laboratuvarı bulunmayan gümrük idarelerinin laboratuvar analizine ihtiyaç duymaları durumunda, numuneler kargo veya memur refakati altında istenilen analizi yapabilecek gümrük laboratuvarlarına gönderilmektedir. Bu da, ilave bir maliyet oluşturuyor. Örnek vermek gerekirse; Ankara Laboratuvar Müdürlüğünde işlem gören beyannamelerin yüzde 65’i veya Mersin Laboratuvar Müdürlüğünde işlem gören beyannamelerin ise yüzde 11’i doğu illerinden geliyor. Haliyle analizlerin sonucunun gelmesi 10 günü aşabiliyordu. Açacağımız Van Laboratuvar Müdürlüğünde yıllık 4 bin 200 civarında beyannamenin tahlile tabi tutulabileceği öngörmekteyiz” şeklinde konuştu.

Van Laboratuvar Müdürlüğünün kurulması için yasal sürecin tamamlanmasının yanında, Bakanlığın yatırım programında da olan gerek Laboratuar Müdürlüğü inşaat projesi gerekse de depolama merkezi yapımı ve ihale çalışmalarının, 2018 yılı İlkbaharında hizmete girecek şekilde hızla devam ettiğini de ekleyen Çiftci, “Bu yıl içerisinde açıklamalarımızda bu hizmeti vereceğimizi kamuoyuna duyurmuştuk. Bakanlık olarak kısa zamanda gerekli adımları attık. Bin 800 metrekare kullanım alanlı hizmet binası için arsa tahsisi yapıldı. Başbakanlıktan iznini aldık. Kısa süre içerisinde Türkiye'nin en büyük laboratuvarlarından birisi olacak. Hem ticaretin hızlanması hem de kolaylaşması sağlanacak. Bu da hem bölgenin hem de ülkenin ticaretine ciddi bir katma değer katacak. Van ekonomisinin gelişmesi ve büyümesine büyük katkısı olacak. Bizim en büyük amacımız, Van'ı ticaret, turizm ve tarım merkezi haline getirmektir. Van'ımıza ve ülkemize hayırlı olsun" şeklinde sözlerini tamamladı. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA