Fırçası bu sefer de denizler için çalıştı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Fırçası bu sefer de denizler için çalıştı


 

Deniz ve tekneleri konu alan 71’inci kişisel resim sergisini MTSO Sanat Galerisi’nde açan Ressam Mehmet Ali Meriç, “Ressamlar, iyi bildiği durumları ve nesneleri daha rahat resmederler. Ben de bildiğim şeyi yaptım” dedi.

Ressam Ali Meriç, 71’inci kişisel sergisini Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO)  Sanat Galerisi’nde açtı. Odadan yapılan açıklamaya göre; sergi açılışına MTSO Genel Sekreteri Kadir Dölek ile MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı Sadık Çağatay Güneş’in yanı sıra davetliler ve sanatseverler katıldı. Sergide, sanatçının yağlı boya kullanarak hazırladığı 30 eseri yer aldı. Açılışta konuşan Ressam Ali Meriç, resimlerinde deniz ve tekneleri işlediğini, özellikle estetik bir yapısı bulunması nedeniyle yelkene ağırlık verdiğini söyledi. Ressamların iyi bildikleri durumları ve nesneleri kolay resmettiklerini belirten Meriç, “Ben de bildiğim şeyi yaptım. Bu kolaycılık olarak görülmemelidir” ifadelerini kullandı. Resimlerinin özel bir amaç taşımadığını kaydeden Meriç, “Morali bozuk bir insan güzel bir resmi izlediği zaman, içinde iyiliğe doğru pozitif duygular uyanır. Bundan âlâ mesaj mı olur?” diye konuştu.

1965’ten bu yana profesyonel olarak çalıştığını aktaran Meriç, 1986’da Mersin’e yerleştiğini ve çalışmalarını kendi atölyesinde yürüttüğünü söyledi. Mersin’de sanat galerisinin az olduğunu ancak bu durumun kente özgü olmadığını belirten Meriç, İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerde de durumun aynı olduğuna işaret etti. Ekonomik ve kültürel koşulların sanat galerilerinin azalmasına sebebiyet verdiğini dile getiren Meriç, “Ortada durmadan artan ama nitelik bakımından büyümeyen bir nüfus var. Bu da sanata olan talebi düşürüyor” değerlendirmesini yaptı. Sanat galericilerin eskiden salt ticaret yapma gibi bir gayeleri olmadığını anlatan Meriç, “Ancak günümüzde bu durum değişti. Artık galeriler sanat bakkallarına dönüştü. Türkiye’de son 30 yıldır sanat galerileri maalesef bu durumda” diye konuştu.

Gençlere de tavsiyelerde bulunan sanatçı, sadece sanat alanında değil, hayatın her aşamasında başarılı olmak için çok çalışmaları gerektiğini söyledi. “Çok araştır, çok dene ve de mutlaka malzeme bilgini kuvvetlendir” diyen Meriç sözlerini şöyle tamamladı: “Ben yaptım oldu, demek hiçbir zaman doğru değildir. Biz güzelin peşinde değil, doğrunun peşindeyiz. Resmin güzeli çirkini olmaz, doğrusu yanlışı olur.” 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA