Toros’ta KEYAM Zirvesi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Toros’ta KEYAM Zirvesi


 

Belediye başkanlarının buluştuğu Toros Üniversitesi’nin KEYAM Zirvesi’nde, Mezitli Belediye Başkanı Tarhan Suriyelilere dikkat çekerek, “Mezitli’de yaşayan 4 kişiden biri Suriyeli! Ancak bu kişilerin kentle entegrasyonu konusunda hükümetin yapmış olduğu bir çalışma yok” dedi.

GİZEM EKİCİ

Toros Üniversitesi KEYAM (Kentleşme ve Yerel Yönetimler Uygulama ve Araştırma Merkezi), Bahçelievler Kampüsü Kültür Merkezinde, "Kentlerin Geleceğinde - Geleceğin Kentlerinde Sosyal Belediyecilik" konulu zirve gerçekleştirildi. Gerçekleşen zirveye Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Toros Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren, Rektör Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Dekanlar, konuşmacılar, akademisyenler, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Açılış konuşması yapan Toros Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren, belediyeciliğin insanlara her konuda yardımcı olabileceği bir imkan sağladığını ve bunun hiçbir meslekte bulunmadığını belirtti. Belediye başkanını toplumun en şanslı insanı olarak gördüğünü ifade eden Özveren, “Bu şansı iyi değerlendirmek lazım, çevremize baktığımız zaman birçok eksik var” dedi.

1.oturumun son konuşmacısı olarak söz alan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Mezitli Belediyesi, geçmişteki 6 tane belediyenin birleşiminden oluşmakta. Dolayısıyla 6 belediyenin imar olmak üzere farklı uygulamalarının sıkıntısını çekmemek mümkün değil. Diğer taraftan günümüzde çok önemli olan belki panel konusu olacak olan: bizim nüfusumuz 182 bin ama 60 bin de Suriyeli var. Bu, toprakta yürüdüğünüz zaman her 4 kişiden birisi Suriyeli demek. Bu mülteci dediğimiz kişilerin kentle entegrasyonu konusunda maalesef hükümetin de yapmış olduğu bir çalışma yok. Sosyal belediyecilik diyorsak bu bir sosyal sorun aslında ülkemizde. Ama hükümetin hiç el atmadığı da gerçektir” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA