CHP Lideri Kılıçdaroğlu narenciye için geliyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu narenciye için geliyor!


 

CHP Mersin İl Örgütü’nün organize edeceği ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılacağı Narenciye Çalıştayı’nın lansman toplantısında konuşan İl Başkanı Abdullah Özyiğit, “Çiftçi ürünlerinden beklenen kar ve sonuçları alamadıkları için banka ve şahıslara borçlarını ödeyememekte, faiz borçlarından

Mehmet Nabi Batuk

CHP Mersin’de narenciye üreticilerinin sorunlarını düzenleyeceği çalıştay da masaya yatıracak. Partinin Mersin İl Örgütü tarafından 2 Aralık 2017 Cumartesi günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nda katılımıyla Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde organize edeceği ‘Narenciye Çalıştayı’nda muhtarlar ile tarım sektörü temsilcileri katılacak. Narenciye Çalıştayı’nın lansman toplantısını CHP İl Başkanlığı binasında gerçekleştirilirken, toplantıya CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve il ve ilçe yöneticileri katıldı.  AKP iktidarı tarafından tarımda olduğu gibi narenciyede de doğru bir şekilde planlanma ve uygulama yapılamadığı için üretim alanları azalmakta, üretim yeterli olamadığı için üreticilerin gelir seviyesi de düşmektedir. AKP tarım girdileri bakımından üreticileri piyasanın çarkına terk etmiş, gübre, zirai ilaç, mazot, tohum ve enerji gibi önemli girdiler sürekli artmıştır. Narenciye ürünleri bu girdilere bağlı olarak artmamakta, dalında kalıp masraflarını bile karşılayamamaktadır. Vergiler ise üreticileri, çiftçileri, köylüleri canından bezdirmiştir” diyerek hükümete yüklendi.

“NARENCİYE ÜRETİMİNDE MALİYETLER HIZLA ARTTIYOR”

Türkiye’nin 1 Milyon 150 bin dekar büyüklüğündeki üretim alanında 4 milyon ton narenciye üretimi ile dünyada 9. sırada yer aldığını hatırlatan Özyiğit, Mersin toplam narenciye üretiminin yüzde 30’unu karşıladığının altını çizdi. Narenciye üreticilerinin çoğunun küçük ve orta ölçekli işletmeler olması nedeniyle sektörde sermaye sıkıntısı yaşandığını dile getiren Özyiğit, ürünlerin pazarlanmasında ise de ciddi problemle olduğunu vurguladı. Narenciye üretiminde maliyetlerin hızla arttığını da belirten Özyiğit, “Emeğinin karşılığını alamayan narenciye üreticileri AKP iktidarından yeterli katkı ve desteği de görememektedir. Narenciye tarımı, ülkemizin istihdamı açısından da önemli bir yer tutmaktadır. Ekim, hasat yani üretim aşaması, buna bağlı taşınması, kesilmesi, paketlenmesi, depolanması, pazarlama ve ticareti bir çok kişinin ve ailenin geçimini sağlamaktadır” dedi.

“ÇİFTÇİ ÇARESİZLİK İÇİNE DÜŞMEKTEDİR”

Mersin’de betonlaşmanın arttığını ve verimli tarım arazilerine inşaatlar yapıldığını kaydeden Özyiğit, “Kentimizdeki tarım alanları hızla betonlaştığından inşaat sektörü de gelişmektedir. Tarımda çok verimli topraklara sahip olmamıza ve Kendimize yetebilecek şartlara sahipken, ne yazık ki tarım ürünlerini ithal eder noktaya geldik. Planlı, programlı,  gerçekçi, siyasi, proje ve uygulamalarda hızla uzaklaşan AKP, ekonomik anlamda ülkemizi dışa bağımlı hale getirmiştir. Türkiye’nin narenciye üretiminin % 70 i içinde bulunduğumuz Çukurova Bölgesinde üretilmektedir. Narenciye üreticilerinin sorunlarına çözüm üretemeyen hükümet çiftçimizi ve köylümüzü yoksullaştırmıştır. Her hasat dönemini sabırsızlıkla bekleyen çiftçi ve köylülerimiz, ürünlerinden beklenen kar ve sonuçlarını alamadıkları için banka ve şahıslara borçlarını ödeyememekte, faiz borçlarından dolayı da çaresizlik içine düşmektedirler. Ülkemizin siyasi, ekonomik ve toplumsal sorunları her geçen gün artmaktadır. Tarım üreticilerimizin sorunları da aynı oranda artarak devam etmektedir” şeklinde konuştu. 

TARHAN MERSİNLİLERİ AÇILIŞ TÖRENİNE DAVET ETTİ

Daha sonra söz alan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Narenciye Çalıştayı’nın ardından 15.30 ile 16.00 ilçede temelleri atılacak olan tesislerin toplu açılış törenini Kılıçdaroğlu ile birlikte yapacaklarını söyleyerek tüm Mersin’lileri Mezitli Belediyesi Amfi Tiyatrosu’ndaki törene davet etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA