Faciaya davetiye çıkardılar! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Faciaya davetiye çıkardılar!


 

Gündoğdu ve Siteler Mahallelerinin ortasından geçen kanal yoğun yağış nedeniyle taşınca kanalın üzeri açıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ yaklaşık 4 metre derinliğindeki kanalı olduğu gibi bıraktı. İlgili kurumlara kanalın üzerinin bir an önce kapatılması çağrısında bulunan Milletvekili Kuyucuoğlu, “Çalışmalar gecikirse kaza ve kayıplar yaşanabilir” uyarısında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Gündoğdu ve Siteler mahallesinin ortasından geçen kanalla ilgili şikayetler üzerine mahalleye giderek üzeri açık kanalla ilgili yerinde incelemelerde bulundu. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Kuyucuoğlu, bölgede CHP Akdeniz İlçe Başkanı Mustafa Sekendur ile birlikte inceleme yaparak, muhtarlar ve esnaftan bilgi aldığını aktardı. an Kuyucuoğlu, karşılaştıkları manzaranın çağdışı olduğunu vurguladı ve Büyükşehir Belediyesi ile MESKİ’yi acil önlem almaya çağırdı.

Milletvekili Kuyucuoğlu, “Siteler ve Gündoğdu mahallelerinin ortasından geçen kanal çevresinde incelemeler yaptık. Muhtarlar, esnaf ve mahalle sakinleriyle görüştük, şikayetlerini dinledik. Yıllar önce üzeri kapatılan ve 3 adet boxtan oluşan dere, yoğun yağış alınan günlerde taştığı için üzeri açılmış. Fakat yaklaşık 4 metre derinliğindeki kanalın etrafında hiçbir tedbir ve kontrol alınmamış. Derenin iki tarafı yol ve çevresi meskun mahal. Derenin iki kenarında yüzlerce ev ve işyeri var. Otomobillerin, insanların bu dereye düşme riski var” dedi.

“TEDBİR ALIN”

Kış ayı olmasına rağmen yağmursuyu kanallarına atıksu giderlerinin bağlandığını, atıksuların dereye bırakıldığını kaydeden Kuyucuoğlu, “Bu haliyle dere koku ve mikrop saçıyor. Konuyla ilgili görüştüğümüz DSİ 67. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, derenin ıslahı için projelerinin hazır olduğunu belirttiler. Ancak belediyenin gerekli tedbirleri alması ve ıslah projesi için gerekli istimlakleri yapması gerektiğini belirttiler. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ’yi acilen göreve çağırıyorum. Yeni kazalara, kayıplara, hastalıklara yol açılmaması için atıksuların dereye tahliyesinin önlenmesi, dere çevresinde korkuluk yapılması, gerekli istimlaklerin süratle yapılması ve dere ıslahının bir an önce başlatılması için adım atılması gerekir. Çalışmaların gecikmesi, yaz aylarına kalması kaza ve kayıplar yaşanabilir, çevreye ve halka büyük zararlar verilir. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ’nin asli görevlerini bir an önce yapmalarını bekliyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA