Başkan Tuna, ‘Rol model’ oldu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Başkan Tuna, ‘Rol model’ oldu


 

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Toroslar Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen “Toplum Liderleriyle Buluşma Günü” kapsamında Tarsus Amerikan Koleji’nin konuğu oldu.

Toroslar Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre; Tarsus’taki tarihi kampüste öğrencilerle buluşan Belediye Başkanı Hamit Tuna, eğitimin hayatına sağladığı katkıları, 14’üncü yılına girdiği Belediye Başkanlığı görevi ve yerel yönetimlerle ile ilgili deneyimlerini, İlçede; fiziki mekanları iyileştirmenin yanı sıra sağlık, eğitim, gençlik, spor, kültür, sanat ve istihdama yönelik gerçekleştirdikleri projelerini katılımcılarla paylaştı ve kariyer yolundaki gençlere tavsiyelerde bulundu.

Moderatörlüğünü, Kanal 33 Tv Program Yapımcısı Fatih Alkar’ın yaptığı söyleşi öncesinde bir konuşma yapan Tarsus Amerikan Koleji Okul Müdürü Günseli Yüksel, Başkan Hamit Tuna’yı okullarında ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek; “Yaşam kalitesini yükselten sosyal içerikli projelere verdiğiniz önemi, kalkınma ve insan odaklı hayata geçirdiğiniz projelerinizi biliyoruz ve sizin bu değerli çalışmalarınızı takip ediyoruz. Tüm bu çalışmalarda aldığınız öncü model ile öğrencilerimize gerçek bir rol model olacağınıza inanıyoruz” dedi.

Daha sonra söz alan Toroslar Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fatma Yılmaz da düzenledikleri “Toplum Liderleriyle Buluşma Günü”nün ilk konuğunun Belediye Başkanı Hamit Tuna olduğunu kaydederek, katılımcılara teşekkür etti ve; “Geleceğin mimarları olarak sizleri Belediye Başkanımız Sayın Hamit Tuna ile buluşturup, rol model olması anlamında destek vermek istedik” dedi.

Öğrencilerin ilgiyle izlediği söyleşiye eğitim ve siyasi hayatı ile ilgili bilgiler vererek başlayan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, eğitim ve gençliğe büyük önem verdiklerini söyledi.

2004 yılında ilk göreve başladıklarında, Toroslar’ın bir bankasının bile bulunmadığı köy görüntüsünde olan bir ilçe konumunda olduğunu belirten Başkan Tuna, hayata geçirdikleri yatırım ve projelerle ilçeyi sosyal ve ekonomik alanda kalkındırdıklarını söyledi. Tuna, “Ulu Önderimiz Atatürk’ün ifade ettiği gibi Muasır Medeniyet seviyesinin üstünde bir ülke olma yönünde üzerimize düşeni yapıyoruz” dedi.

İlçede projeleri üretirken ortak akılla gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Tuna; “Liderliği daha çok öne çıkartan yanımızla değil projelerimizi, hizmetlerimizi ortak akılla gerçekleştiriyoruz. Yapacağımız projelerimizi bölge insanımıza soruyor ve birlikte karar veriyoruz” dedi.

Meslek seçiminin, eğitim ve kariyer hayatında önemli olduğuna değinen Başkan Tuna, öğrencilerin kendisine yönelttiği soruları da yanıtladı. Bir öğrencinin;  “Bu konuma gelmenizde en çok yardımcı olan karakteristik özelliğiniz nedir” sorusuna yanıt veren Başkan Tuna;  “İşin sırrı özgüven sahibi ve içten olmak, girişimcilik ruhu ve cesarettir. Yani bu işi yapacağım diye bir iddia sahibi olacaksınız. Ulu Önderimiz Atatürk; “Cesaret bütün silahların üstündedir” diyor. Ulu Önderimizin ifade ettiği gibi cesaretimizi kabul ettik ve bu noktalara geldik. Tabi ki çok çalışmakta bunu besleyen en önemli unsurdur” dedi.

Başkan Tuna, söyleşinin ardından okul idarecileri ve öğrencilerle birlikte okulu gezerek, hatıra fotoğrafı çektirdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA