Çocuklara deprem eğitimi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Çocuklara deprem eğitimi


 

Ülke çapında “Deprem ve Afet Bilinçlendirme Seminerleri” başlatan AKUT, Akdeniz Belediyesi’nin davetlisi olarak, deprem öncesi, sırası ve sonrasında neler yapılması ve nasıl davranılması konularında çocuklara eğitim verdi.

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından, Arama Kurtarma (AKUT) Derneği üyelerinin katılımıyla, ilköğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen “Deprem ve Afet Bilinçlendirme Semineri”nde, deprem sırasında neler yapılması ve nasıl davranılması gerektiği hem teorik hem de pratik olarak anlatıldı. Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, AKUT gönüllülerinin verdiği seminerde, deprem öncesi, esnası ve sonrasında bilinçli hareket etmenin hayat kurtardığı vurgulandı.

Akdeniz Belediyesi, sosyal sorumluluk anlayışıyla, toplumun geleceğini oluşturan çocukların birçok alanda eğitimi ve bilinçlendirilmesi için çalışıyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizesinde Karacailyas Mahalle Evi’nde düzenlenen etkinlikte, gerçekleştirdiği arama-kurtarma faaliyetleri ile dünya çapında tanınan AKUT (Arama Kurtarma Derneği) Mersin Temsilciliği gönüllü üyeleri Nihat Kutlucan, Erkan Demir ve Makbule Çakır tarafından, ilköğretim öğrencilerine yönelik olarak, “Deprem Bilinçlendirme Semineri” verildi.

“EN BÜYÜK FELAKET DEPREMDİR”

Mersin AKUT Gönüllüsü Nihat Kutlucan, deprem, sel, toprak kayması, yangın, kazalar ve dağda mahsur kalma olaylarına yönelik olarak AKUT’un, 2 bin 91 operasyonda 2 bin 334 kişiyi kurtardığını anlattı. Ardından depremi anlatmaya geçen Kutlucan, seminere katılan çocuklara sorular sorarak, seminerin interaktif bir şekilde geçmesini sağladı. Söz alan çocuklar da deprem hakkında bildiklerini anlattı. Nihat Kutlucan, “Yerkabuğu içinde meydana gelen kırılmaların, yeryüzünü sarsma olayına ‘deprem’ diyoruz. Büyük şiddetle meydana gelen depremlerin yıkıcı etkileri sonucunda evler, binalar, ağaçlar, fabrikalar yıkılır, barajlar ve yollar büyük zarar görür” dedi.

80 MİLYONLUK NÜFUSUMUZUN YÜZDE 85’İ DEPREM RİSKİ ALTINDA!

Ülkemizin yüzde 96’sının deprem riski altında olduğuna dikkat çeken, olası bir deprem felaketi sırası ve sonrasında yaşanacak olumsuzluklara karşı bilgi sahibi olmanın ve öncesinde önlem almanın önemine işaret eden Kutlucan, “Ülkemizin 80 milyon nüfusu var. Bu nüfusun yüzde 95’i deprem riski altında yaşıyor. Büyük sanayi kuruluşlarının; bu bir nükleer santral olabilir, bir kâğıt fabrikası, termik santral veya plastik üretim fabrikası olabilir; bunların yüzde 98’i deprem riski altındadır. Depremler, beraberinde dev dalgalarla gelen tsunamileri, seller ve yangınları oluşturur. Bu yüzdendir ki ‘deprem en büyük felakettir’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

TALEP EDEN TÜM KURUM VE KURULUŞLARA SEMİNER VERİLİYOR

Arama-Kurtarma Derneği’nin (AKUT); okullar, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerin yanı sıra talep eden kurum ve kuruluşlara yönelik “Deprem ve Afet Bilinçlendirme Seminerleri” sürecek. Arama-kurtarma operasyonları ve iç eğitimlerinin yanı sıra temel amacı toplumu bilinçlendirmek, afetlere dayanıklı bir Türkiye yaratmak olan AKUT'un, sosyal sorumluluk bilinci ile tüm yurtta gerçekleştirdiği “Afet Bilinçlendirme Seminerleri” Mersin’de de yılsonuna dek devam edecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA