‘Lüküs Hayat’ yeniden sahnede | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Lüküs Hayat’ yeniden sahnede


 

Yıllardır Mersin Devlet Opera ve Balesi’nde (MDOB) kapalı gişe oynanan “Lüküs Hayat” müzikali 2 Aralık 2017 Cumartesi günü, saat 15:00’da opera sahnesinde seyircileriyle yeniden buluşuyor.

MDOB’dan yapılan yazılı açıklamada; Haldun Dormen'in yönettiği 2 perdelik ‘Lüküs Hayat’ operetinin Türk toplumunun batı ile yüzleşmesi ve bu doğrultuda içine düştüğü gülünçlükleri sahneye taşıdığı bildirildi. Lüküs Hayat’ operetinde, Rıza ve Fıstık hırsızlık için girdikleri zengin evinde kendilerini bir kıyafet balosunun içinde bulurlar ve balonun gözdeleri olurlar. İkilinin içine düştüğü durum batılılaşma özentisi bir kültür ile çatışarak gittikçe komik bir hal alır. Ekrem Reşit Rey’in yazıp Cemal Reşit Rey’in bestelediği Lüküs Hayat’ı Haldun Dormen yönetti. Müzik yönetmenliğini Aytuğ Ülgen’ in yaptığı, Mersin orkestrasının, balesinin ve solistlerinin yer aldığı eserin rol dağılımı ise şöyle: Dekor Tasarım Seyhan Atamer, kostüm tasarım Nursun Ünlü, koreografi Serbülent Biçer, ışık Tasarımı Tarı Deniz.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA