Seçim bütçesine hayır! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Seçim bütçesine hayır!


 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın gelecek yılın bütçesi için 500 milyon TL borçlanma yetkisi talebi, ‘seçim bütçesi isteniyor’ tepkisiyle AKP ve CHP’nin muhalefetiyle karşılaştı.

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım ayı olağan meclis toplantısının 3’üncü birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Toplantıya 2 milyar TL’yi aşan 2018 bütçe görüşmeleri kapsamında Başkan Burhanettin Kocamaz’ın borçlanma yetkisi talebi damga vurdu.

Meclisten 2016 yılında 260 ve 2017’de 410 milyon TL borçlanma yetkisi alan ve halen bu miktarların 200 milyon TL’sini kullanma hakkı bulunan Başkan Kocamaz, 494 milyon TL’lik daha borçlanma yetkisi istedi.

CHP ve AKP’nin ‘seçim bütçesi oluşturulmak isteniyor’ iddiasıyla karşı çıktığı borçlanma yetkisi görüşmeleri, revize edilmesi talebiyle Perşembe gününe ertelendi.

CHP ve AKP temsilcileri bütçeye ve borçlanmaya karşı olmadıklarını, ancak konunun komisyonda yeteri kadar konuşulmadığını savunarak, borçlanma miktarının yeniden düzenlenmesi gerektiğinin altını çizdi. AKP grubu 80 milyon TL’ye yaklaşan faiz giderlerine dikkat çekerken, CHP grubu Büyükşehir belediyesine 200 milyon TL borçlanma yetkisi verme önerisinde bulundu.

Ayrıca Başkan Kocamaz’ın, “İstesem bu konuyu buraya getirmezdim, nezaketen getirdim. Bu kadar borçlanılacak diye bir şey yok. Bu rakam tekrar buraya gelecek” açıklamaları da tepki çekti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA