Suriyeli ailelere eğitim bilgilendirmesi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Suriyeli ailelere eğitim bilgilendirmesi


 

Mersin’de, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Suriyeli ailelere yönelik, bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Akdeniz İhracatçılar Birliği Genel Sekreterlik Binasında yapılan Toplantıya Mersin İl Millî Eğitim Müdürü Adem Koca, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yaşar Koçak, Mersin Millî Eğitim

Müdür Adem Koca konuşmasında, Suriye’deki savaş dolayısıyla vatanlarından ayrılmak zorunda kalan ve bir yabancı ülkeye sığınan insanların yaşadığı sıkıntıların büyüklüğünden bahsetti. Müdür Koca, “Türkiye’ye uyum sağlamaları ve Türkçeyi daha kolay öğrenebilmeleri için açılmış olan geçici merkezlerinin kapatılmasının ardından, Suriyeli öğrencilerin tamamı, resmi okullarımızda e-okul sisteminde kayıt altına alındı. Şu anda, Mersin il genelindeki resmi okullarımızda 20 bin 480 öğrenci eğitimine devam etmektedir” dedi.

Mersin’in çok yoğun göç alan bir şehir olduğunu söyleyen Koca, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nden Kasım ayında alınan bilgiler doğrultusunda, Mersin’de yaşayan Suriyelilerin sayısının 167 bin 504,  kentte öğrenim çağı nüfusunun 43 bin 546 olduğunu, 20 bin 481 öğrencinin de okula kazandırıldığını aktardı. Koca, okullaşma oranının yüzde 47’ye ulaştığını sözlerine ekledi. 

Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonlarının Desteklenmesi Projesi kapsamında, Suriyeli öğrencilere daha iyi bir eğitim sağlayabilmek, Türkçe öğretmek ve rehberlik yapmak amacıyla 140 okulda, 269 sözleşmeli öğretmenin görevlendirildiğini bildiren Koca, ayrıca 47 temizlik, 17 güvenlik görevlisinin Suriyeli öğrencilerin yoğun olarak eğitim gördüğü okullarda görevlendirilmelerinin yapıldığını vurguladı. Koca, kentte yaz dönemi boyunca devam eden telafi eğitimlerine de bin 666 öğrencinin, yaz kurslarına ise 4 bin 126 öğrencinin katıldığını söyledi.

Koca sözlerine: “Okullarımızda ve kurumlarımızda projeyi yaygınlaştırmak amacıyla farkındalık arttırma ve görünürlük çalışmaları yapılmış olup, yabancı uyruklu öğrencilerimize kitap, kırtasiye seti ve her türlü yardıma devam edilmektedir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, proje kapsamında yaptığımız bütün çalışmaların iyileştirilerek devam edeceğini, misafirlerimize gerekli olan her türlü imkânın sağlanması için büyük gayretler sarf edileceğini şahsım ve kurumum adına belirtir, saygılar sunarım” diyerek son verdi.

Program daha sonra, Temel Eğitim, Orta Öğretim, Meslekî Eğitim, Din Öğretim ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüklerinin sunumlarıyla devam etti. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA