Kadınlar şiddete karşı yürüdü | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kadınlar şiddete karşı yürüdü


 

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Gününde, hükümete ve bürokrasiye sert sözlerle yüklenen SES Şube Eşbaşkanı Özge Göncü, “Biliyoruz ki devlet ve AKP hükümeti kadın katillerinin hamisidir, koruyucusu ve kollayıcısıdır. Kadına yönelik hiçbir şiddet tesadüfi veya münferit değildir” dedi.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin Kadın Platformu bileşenleri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle Atatürk Parkı içerisinde yürüyüş düzenledi. Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Ful Uğurhan, SES Şube Eşbaşkanı Özge Göncü, Mersin Cemevi Genel Sekreteri Nuran Kılıçkaya Engin ile Kadın Kolları Başkanı Zeynep Kaya Çavuş, Eğitim Sen Şube Kadın Sekreteri Elif Yaşar, Mersin Kadın Emeği Kolektifi Üyesi Canan Yüce ve birçok kadın STK temsilcisinin de destek verdiği yürüyüşte sık sık “Şiddetinizle barışmayacağız”, “Boşanmayı değil cinayeti engelle”, “Kimsenin namusu olmayacağız”, “Aile değiliz kadınız” yazılı dövizler taşıyarak “Gelsin koca, gelsin devlet, gelsin cop, inadına isyan, inadına özgürlük”, “Kadınlar artık susmayacaklar” sloganları attı.

“DEVLET VE AKP HÜKÜMETİ KADIN KATİLLERİNİN HAMİSİDİR”

Daha sonra platform bileşenleri adına açıklama yapan SES Mersin Şube Eşbaşkanı Özge Göncü, kadın cinayetleri oranlarında yaşanan artışa dikkat çekti. “Hiçbir iç savaşta ölmediğimiz kadar bu sene erkekler tarafından öldürüldük. Taciz ve tecavüze uğramaya, babadan, abiden, kocadan, sokaktaki adamdan, patrondan şiddet görmeye devam ettik” diyen Göncü, AKP hükümetine yüklenerek “Kürtaj hakkımız yasalarca serbest olsa da pratikte yasaklandı. Aile Bakanlığı ailenin selametini bu sene de en üst seviyede tutmaya devam etti. Kadın sığınakları tek tek kapatıldı. Açık olanlar ise biz kadınların güvenliğini sağlayamadı. ŞÖNİM’ler kendilerine başvuran kadınların işlerini zorlaştırarak, kadınları kocalarına geri dönmeye bir nevi mahkûm etti. Ücretsiz ev içi emeğimiz yine görmezden gelindi. OHAL ve KHK’lar kadınları ekonomik olarak yine erkeklere bağladı. Müftülük yasası, boşanma komisyonu raporu ve müfredat değişiklikleriyle kadını biat eden, ikincileştiren, eve kapatan ve ev içi şiddetin önünü açan yasa ve uygulamalara karşı çıkmamıza rağmen maruz kaldık. Ve biliyoruz ki devlet ve AKP hükümeti kadın katillerinin hamisidir, koruyucusu ve kollayıcısıdır. Kadına yönelik hiçbir şiddet tesadüfî veya münferit değildir” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA