Kitap dostları burada buluşuyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kitap dostları burada buluşuyor


 

CNR Mersin Kitap Fuarı, Mersin’de kapılarını üçüncü kez açtı. CNR Yenişehir Fuar Merkezi’nde 3 Aralık tarihine kadar sürecek fuarda aralarında söyleşi, panel, şiir dinletileri ve çocuk etkinliklerinin de olduğu 500’ün üzerinde etkinlik gerçekleştirilecek.

GİZEM EKİCİ

CNR Holding ve Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen CNR Mersin Kitap Fuarı kitapseverlere kapılarını bu yıl 3’üncü kez açtı.  CNR Yenişehir Fuar Merkezi’nde 3 Aralık tarihine kadar dokuz gün boyunca devam edecek fuar, Alfa, Can , Erdem, Ephesus, Epsilon, Timaş, Beyaz Balina, Kırmızı Kedi, YKY, İş Bankası , İletişim , Pegasus, Profil, Semerkand, Yeditepe, İthaki, Damla yayınları, Doğan Kitap, TÜBİTAK, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu’nun da aralarında bulunduğu 250'nin üzerinde yayınevi ve 450 marka kitaplarını okuyucularla buluşturuyor. Mersin Valiliği ve Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen fuarda, söyleşi, panel, şiir dinletileri ve çocuk etkinlikleriyle birlikte 500 etkinlik gerçekleştirilecek.

“KÜLTÜR HAYATIMIZIN VAZGEÇİLMEZİ KİTAP”

Her yıl on binlerce ziyaretçiye ulaşan CNR Mersin Kitap Fuarı’nın açılışı Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Basın Yayın Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Melike Günyüz ve CNR Holding Pozitif Fuarcılık A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Erdem Taylanlı’nın katılımı ile gerçekleştirildi. Mersin Valisi Ali İhsan Su kitap okumanın insan hayatı üzerindeki etkisine dikkat çekerek şöyle konuştu: “Bugün ilimiz için çok önemli bir etkinlik olan 3. CNR Mersin Kitap Fuarı’nın açılışını gerçekleştiriyoruz.  Kültür hayatımızın vazgeçilmezleri arasında yer alan hususlardan biri kitap okumaktır. Her insanı ömrü boyunca mutlaka etkileyen onu yönlendiren, ona yol gösteren bir kitap mutlaka olmuştur. Kitapla var olmak insanın hayatına çok önemli bir değer katıyor. Müslümanlığın kitabında da ilk emir oku emridir. Kitapla buluşmak önemli. Bu fuarla kitap dostları yalnızca kitaplarla buluşmayacak aynı zamanda kitapların çok değerli yazarları ile bir araya gelme imkanı da bulacak. Panellerle, şiir dinletileri çocuk etkinlikleri ile güzel bir fuar düzenleyeceğiz. Bu fuarın tüm insanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

KÜLTÜR ÜRETİCİLERİ BU FUARDA BULUŞTU

Basın Yayın Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Melike Günyüz de kitapseverlerin kitaba ulaşma konusunda kanal problemi yaşadığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Fuarlarımızı okura ulaşma kanalı olarak görüyoruz. Fuarlarda yalnızca kitap satma amacı taşımıyoruz burada doğrudan okurun taleplerini izleme şansını buluyoruz ve onlarla temas kurma şansı elde ediyoruz. Mersin’de çok ciddi bir entelektüel birikim var. Fuarımızı bu anlamda kültür üreticilerinin buluşma noktası oldu. Bu yıl CNR Mersin Kitap Fuarı’nda 150 binin üzerinde kitapseveri ağırlamayı hedefliyoruz. Buradaki başarımızı Türkiye’nin diğer büyük illerine de taşımayı planlıyoruz. Türkiye’nin diğer büyük illerine kitap fuarlarını taşımak için çalışıyoruz.”

500’ÜN ÜZERİNDE ETKİNLİK DÜZENLENECEK

Türkiye’de eğitim ve öğretim alanında yapılan çalışmalara katkı sağlamak amacıyla fuarı organize ettiklerini ifade eden CNR Holding Pozitif Fuarcılık A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Erdem Taylanlı, “ Kitap fuarları yalnızca kitap alışverişi yapılan yerler değil aynı zamanda yüzbinlerce okuru sevdikleri yazar ve çizerle bir araya getiren sosyal ve kültürel organizasyonlardır. Fuar boyunca söyleşi, panel, çocuk etkinliklerinin de olduğu 500’ün üzerinde etkinlik düzenlenecek” diye konuştu.

Fuarda, Yılmaz Özdil, İnci Aral, İpek Ongun, Mustafa Balbay, Canan Tan, Saygı Öztürk, Levent Gültekin, Sevil Atasoy, Mehmet Ali Bulut, Bilal Sami Gökdemir, Ahmet Şimşirgil, Tarık Tufan, Fikri Sağlar, Mehmet Mazak, Bahadır Yenişehirlioğlu’nun da aralarında bulunduğu pek çok ünlü yazar yeni çıkacak olan kitaplarını fuarda okuyucuları ile buluşturuyor. Gençlerin yakından takip ettiği fenomen yazarlardan Dilara Keskin, Emre Gül, Yusuf Piliç, Koray Yersüren, M.Rise, Zeynep Sey’in de katılacağı imza günleri ve söyleşilere ilgi büyük olacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA