“Cinsiyetçi rejime izin vermeyeceğiz” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Cinsiyetçi rejime izin vermeyeceğiz”


 

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ne ilişkin, kadınlara karşı işlenen suçlarda uygulanan ceza indirimlerinin suç oranını artırdığı uyarısı yapan Eğitim Sen Şube Kadın Sekreteri Elif Yaşar “AKP’nin OHAL ve KHK’ler eliyle oluşturmaya cinsiyetçi rejime izin vermeyeceğiz” dedi.

Mehmet Nabi Batuk

KESK Mersin Şubeler Platformu içerisindeki kadın kamu emekçileri Eğitim Sen Şube binasında 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle basın toplantısı düzenlendi. Açıklamaya SES Mersin Şube Eşbaşkanı Özge Göncü ile Eğitim Sen Şube Kadın Sekreteri Elif Yaşar’da katıldı. Daha sonra KESK’li kadınlar adına açıklama yapan Eğitim - Sen Şube Kadın Sekreteri Elif Yaşar, 2017 yılının ilk 10 ayında en az 242 kadın ve kız çocuğunun erkekler tarafından katledildiğini 77 kadının tecavüze uğradığını, 207 kadının taciz edildiğini 286 kız çocuğunun cinsel istismara maruz kaldığını açıklayan Elif Yaşar, “Her güne en az iki kadın cinayeti düşüyorken iyi hal, haksız tahrik gibi cezai indirimler uygulanmaya devam ediyor. Eril yargının uyguladığı cezasızlık politikası taciz ve tecavüzün artmasına neden oluyor. Bizzat siyasal iktidar tarafından üretilen ve pompalanan cinsiyetçi söylemler kadınların sokakta, otobüste ve metroda tanımadığı erkekler tarafından kıyafetleri bahane edilerek fiziksel şiddete maruz kalmalarına dayanak oluyor” dedi.

“KAYYUMLARIN İLK İCRAATLARI KADIN BİRİMLERİNİ KAPATMAK OLDU”

Ayrıca 15 Temmuz Darbe Girişiminin ardından ilan edilen OHAL uygulamaları kapsamında yayımlanan 28 KHK ile 21 bin 409 kadın kamu emekçisinin ve 1409 kadın akademisyenin mesleklerinden ihraç edildiğini aktaran Elif Yaşar, “91 belediyeye atanan kayyumların ilk icraatları kadın birimlerini kapatmak oldu. Belediye eşbaşkanları, kadın milletvekilleri, kadın insan hakları aktivistleri, kadın gazeteciler ve sendikacılar tutuklandı. KHK ile 11 kadın derneği ve 1 çocuk derneği kapatıldı” diye konuştu.

“HER YERDE SESİMİZİ YÜKSELTİP, İSYANIMIZI BÜYÜTECEĞİZ”

Müftülere nikâh kıyma yetkisi veren ve kamuoyunda Müftlük Yasası olarak bilinen kanun değişikliğine tepki gösteren Eğitim – Sen Şube Kadın Sekreteri Elif Yaşar, TBMM’den geçerek yasallaşan hiçbir yasanın kadınlara sorulmamasına tepki göstererek şunları söyledi: “Sürekli olarak kadınların nasıl yaşayacağına dair fetvalar yayınlayan müftülere resmi nikâh kıyma yetkisi verilmesi, cinsel istismarda rıza yaşını 12’ye düşüren düzenlemeler, boşanmaları engelleyen arabuluculuk uygulaması, müfredat değişikliği başta olmak üzere eğitimin dinselleştirilmesi politikaları ve daha pek çok örnek AKP’nin yasalar eliyle kadınlara dayattığı yaşamın sınırlarını çok net ortaya koyuyor. Kadınları söz, yetki ve karar mekanizmalarından dışlayan toplumdan soyutlayan uygulamalara karşı biz kadınlar tüm renklerimizle bulunduğumuz her yerde sesimizi yükseltmeye, isyanımızı büyütmeye, buyurduğumuz itaati reddetmeye ve düşlerini kurduğumuz eşit ve özgür yaşamın gerçekleşmesi için mücadeleye kararlılıkla devam edeceğiz.”

“CİNSİYETÇİ FAŞİST REJİME İZİN VERMEYECEĞİZ”

Hükümetin, orta vadeli istihdam stratejisi çalışmalarına da tepki gösteren Elif Yaşar, “Aile ve iş yaşamını uyumlaştırma projeleri çerçevesinde yarı zamanlı, belli süreli çalışma, tele çalışma, uzaktan çalışma gibi modellerle kadın emeğini güvencesizleştiriyor. Özel istihdam büroları aracılığıyla kadınları kölelik şartlarında örgütsüz, güvencesiz bırakmayı, esnek çalışmayı yaygınlaştırarak çocuk, yaşlı ve engelli bakımını kadına yüklemeyi ve kadın emeğini ucuzlatarak, zaman içinde kadınları ücretli güvenceli istihdamdan uzaklaştırmayı hedefliyor. Biz kadınlar, 15 yıllık iktidar karnesi kadın düşmanı örneklerle dolup taşan AKP’nin OHAL ve KHK’ler eliyle oluşturmaya çalıştığı cinsiyetçi faşist rejime izin vermeyeceğiz” dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA