Öğretmenler Günü törenlerle kutlandı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Öğretmenler Günü törenlerle kutlandı


 

Cumhuriyetin kurucusu büyük önder Atatürk’ün “Millet Mektepleri Başöğretmenliği”ni kabul ettiği gün olan 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Etkinlikleri Mersin Kültür Merkezinde yapıldı.

GİZEM EKİCİ

Kutlamalara; Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin İl Millî Eğitim Müdürü Adem Koca, il protokolü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Çelenk sunumu ile başlayan törende mesleğe yeni başlayan aday öğretmenler adına Pınar Kızılbulak Çiftçi emekli olarak meslek hayatını noktalayan öğretmenler adına ise Hayrettin Yaşar Yavuz birer konuşma yaptı.

Vali Ali İhsan Su da yapmış olduğu konuşmasında; “Kültürümüzde ve inancımızda öğretmenlik, ‘bana bir harf öğretenin Kırk yıl kölesi olurum’ ifadesiyle en güzel şekilde belirtildiği gibi bedeli hiçbir maddi karşılıkla ödenemeyecek kadar önem atfedilen bir meslek olarak görülmektedir” diyerek öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yaptı.

“Başöğretmen Atatürk’ün ‘Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır’ diyerek güven duyduğu öğretmenlerimiz, bu övgüye layık olmak için büyük bir emek vermektedir” diyerek sözlerine devam eden Su, “Bugün yemin ederek bu şerefli mesleğin mensupları arasına katılacak genç öğretmenlerimizin başarı çıtasını daha da yukarı taşıyacaklarına inanıyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

“ÖĞRETMENLİK, İNSANLIK TARİHİNİN EN ÖNEMLİ VE ÖLÜMSÜZ MESLEĞİDİR”

Millî Eğitim Müdürü Adem Koca yapmış olduğu konuşmasında; “Bilindiği gibi her mesleğin kendine özgü bir takım özellikleri vardır. Fakat öğretmenlik, bu mesleklerin içinde ayrı bir anlam taşımaktadır. Çünkü o, bütün meslekleri doğuran bir ana durumundadır. Bütün meslekler bu anadan doğar, gelişir ve şekil alır. Her şeyi öğrenmeye açık tüm çocuklara, dünyayı ve kendilerini anlamaya çalışan o pırıl pırıl gençlere, doğruları öğretmek için çabalayan öğretmenlerin hayatındaki yeri düşünüldüğünde, bu mesleğin hem en kutsal, hem de en fazla sorumluluk taşıyan meslek olduğu anlaşılır” dedi.

Öğretmenlik mesleğinin, her şeyden önce bir ideal, bir gaye ve bir hizmet mesleği olduğunu vurgulayan Koca; “Toprak altına atılan bir tohumun, onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi, bir öğretmen de hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna adayabilmelidir. Sevgi dolu bir öğretme ışık demektir. Öğrenciler onu arar, onu sorar. Unutmayınız; kelebeklerin ışığa koştuğu gibi, çocuk yürekler, genç kalpler sevgiye koşar. Bunun için sevgiyi sunanın, sevgiyi hak etmesi gerekir. En çok sevilen öğretmen, en çok seven öğretmendir” dedi.

Baş döndürücü bir gelişimin olduğu bir çağda yaşadığımıza değinen Koca; Bunun için öğretmenlerin kendilerini yenilemeleri, gelişmeleri yakından takip etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi. Aday öğretmenlerin yemini ve Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi Öğrenci ve Öğretmen Korosu tarafından sunulan müzik dinletisiyle Öğretmenler Günü Kutlama Programı sona erdi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA