“Muhalefet yapılmayanları anlatır!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Muhalefet yapılmayanları anlatır!”


 

Torba Yasa görüşmeleri sırasında hükümetin icraatlarını süresinde yapmadığını eleştiren MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek; hükümeti soru yağmuruna tuttu.

İktidarın yaptıklarını, muhalefetin de yapılmayanları, söz verilip de yerine getirilemeyenleri, geç kalanları anlattığını vurgulayan Şimşek, “Muhalefetin görevi de budur. Yani şimdi, Mersin’de söz verilen havaalanı süresinde yapılmıştır da bizim haberimiz yok mudur? Tarsus Devlet Hastanesinin ihalesi yapılmış, niye iptal edilmiştir? Bu konuda bir hükümet yetkilisinin yapabileceği bir açıklama var mıdır? Seçimlerde bilboard asıldı, ihale yapıldı ama daha sonra ihale iptal edildi. Şimdi yeniden ihaleye çıkılıyor. Tarsus Pamukluk

Barajı’nın temeli 2013 yılı Ekim ayında atıldı.

2017 yılındayız. Ama ben önümüzdeki yıl da bu kürsüye çıkıp bu barajın yapılmamış olduğunu konuşacağım. Ayrıca Silifke’deki Aksıfat Barajı yapılmıştır da bizim mi haberimiz yok? Hızlı tren projesi bitmiş de resimlerini gösterdiniz de, biz mi görmemişiz? 8 şerit vaat edilen Adana-Mersin yolu nerededir? On beş yıllık iktidarınız süresince Mersin’de bir tane altgeçit yaptınız mı? Türkiye’de 100 bin-150 bin nüfuslu ilçelerde altgeçitler yapıldı, köprülü kavşaklar yapıldı. Allah aşkına, on beş yılda Mersin’de yaptığınız bir tane altgeçit var mı?” diye konuştu.

“ALLAH AŞKINA, MERSİN NE GÖRDÜ ÖNCEKİ DÖNEMDE?”

Mersin’e söz verilen vaatlerin hiçbirisinin gerçekleşmediğini savunan Şimşek, “Zafer Çağlayan’ı bakan olarak gönderdiniz, Amerika’nın Hollywood’u varsa, Hindistan’ın Bolywood’u varsa Türkiye’nin de Mersin’i olacak’ dedi. Allah aşkına, Mersin ne gördü önceki dönemde? ‘Şunu yaptık’ diyebileceğiniz bir tane hükümetin eseri var mı? Söz verilen hangi proje yerine getirildi?  Sayın Hacı Özkan ile geçtiğimiz yıl Gülnar’ın yüzüncü yıl kutlama törenlerine katıldık. Sayın Hacı Özkan’a orada sordum: Bu Gülnar’ın yolu ne olacak diye. Hacı Bey dedi ki: ‘Altı ay içinde bitireceğiz’. Ben orada Sayın Hacı Özkan’a şunu söyledim: Altı ayda değil bir senede bu yolu bitirin ben senin ayağına kurban keseceğim. Ama, üzülerek belirtiyorum, Gülnar yolu bitmedi.  Turizm bölgesi ne oldu? 8 tane turizm bölgesi ilan ettik? Sayın bakanla geçtiğimiz yıl toplantı yaptık, TOKİ Başkanı da geldi. Mersin’de bir tane toplu konut projesi hayata geçirilemedi, bir tane kentsel dönüşüm projesi yapılamadı. Sayın Bakan dedi ki: ‘Çay Mahallesi’nde projeyi ortaya koyacağız, toplu konut yapacağız’. Daha sonra emeklilerle ilgili Mersin’deki emeklilere söz verildi. Büyükşehir Belediye Başkanımız da ‘Biz de arkasındayız, bu projeye destek

MERSİN HALKININ HUZURUNA ÇIKACAĞIZ. MERSİN HALKINA NEYİ ANLATACAĞIZ?

Verelim’ dedi. Ne oldu? Bir milletvekilinin görev süresi dört yıl. İki yılda bu kadar söz verilmiş, verilen projelerin hiçbirisi yerine getirilmemiş. İki yıl sonra sizlerin de bizlerin de milletvekilliği süresi bitecek, bir daha olup olmayacağımız belli değil. Yine biz gideceğiz, Mersin halkının huzuruna çıkacağız. Mersin halkına neyi anlatacağız? Yani on beş yılda Çamlıyayla yolundan 15 kilometre yapmışsınız, yol 60 kilometre. Şu anda hâlâ Çamlıyayla yolunun Sarıkoyak-Atdağ arasındaki bölümde; tünel mi yapalım, normal yol mu yapalım karmaşası yaşanıyor. Proje kesinleşmemiş hâlâ arkadaşlar. Yani 60 kilometrelik yol altmış sene mi sürecek? Yani sizin altmış sene iktidar olmanızı mı bu millet bekleyecek Allah aşkına?

Mersin 6’ıncı sırada vergi ödüyor. Türkiye’de 6’ıncı vergi ödeyip 24’üncü sırada hizmet alan başka bir il yok. Anamur’a Türkiye Cumhuriyeti devleti 1938 yılında liman yapmış. Anamur Limanı sizin döneminizde kapatıldı. Şimdi yeniden ihale yapılıyor ama aradan 15 yıl boş geçmiş, ölü geçmiş. 1938 yılında liman yapılan yere biz şu anda yeniden liman yapmanın mücadelesini yapıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti büyük devlettir. Sizden önceki hükümetler de bu ülkede çok güzel hizmetler yapmışlar. Turgut Özal’ın yaptığı otoyol kadar henüz otoyol yapamadınız. Duble yolda başarılı çalışmalar yapıldı ama otoyolda Turgut Özal’ın yaptığı yol kadar henüz yol yapamadınız, cumhuriyet döneminde yapılan demir yolu kadar yıllık kilometreye hâlâ ulaşamadınız” dedi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA