O dava ertelendi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

O dava ertelendi


 

Mersin’de ihaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla haklarında dava açılan eski Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Macit Özcan’ın da aralarında bulunduğu 48 kişinin yargılanmasına devam edildi. Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki 8. duruşmaya, tutuksuz sanıkların bazıları ve avukatları

Mahkeme savcısı, daha önce yaptığı mütalaayı tekrarlayarak, "Sanıklar hakkında isnat edilen suçların yasadaki ceza miktarları, suçları işlediklerine yönelik kuvvetli suç şüphesinin olması, henüz toplanmayan delillerin olması ve delilleri karartma şüphesinin olması" gibi gerekçelerle sanıklardan Macit Özcan, Abbas Sayılır, İlker Özcan, Erol Avgören, Tolga Avgören, Metin Akray ve Cengiz Akray hakkında yakalanma kararı çıkarılarak tutuklanmalarını talep etti.

Mahkeme heyeti, savcının tutuklama talebini reddederek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 1 Mart 2018'e erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin önceki yönetimi döneminde ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 35 zanlıdan aralarında Macit Özcan'ın oğlu ve 2 kardeşinin de bulunduğu 15 kişi tutuklanmış, Mersin 3. Sulh Ceza Hakimliğine yapılan başvuru sonrasında sanıklardan Özcan'ın oğlu İlker ile kardeşleri Sacit ve Tacit Özcan'ın 500'er bin lira, müteahhit Metin Akray'ın ise 250 bin lira kefaletle, diğer 11 zanlının da adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verilmişti.

Operasyon kapsamında Özcan hakkında verilen yakalama kararı, avukatının itirazı sonucu kaldırılmış, yurt dışında bulunan Macit Özcan, kararın ardından Mersin'e dönmüştü. Davanın ilk duruşmasında da tutuksuz yargılanan 48 sanık hakkındaki adli kontrol kararları kaldırılmıştı. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA