Engelli öğrenciden örnek davranış | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Engelli öğrenciden örnek davranış


 

İzlediği kamu spotundan etkilenen orta dereceli zihin engelli öğrenci organlarını bağışladı.

Mersin’in Mut ilçesinde Ak Ali Küçük Özel Eğitim ve Uygulama Merkezinde eğitim gören 21 yaşındaki orta dereceli zihin engelli öğrenci Mehmet Duran Yatmaz, televizyon kanallarında izlediği kamu spotundan etkilenerek organlarını bağışladı. Orta dereceli zihin engelli öğrenci organlarını bağışlamak için yazdığı dilekçe üzerine harekete geçen okul yönetimi, ailesinin onayını da alarak hastaneye müracaat etti. Hastane tarafından bağış yapmasında herhangi bir engel bulunmadığı tespit edilen raporun verilmesinin ardından Mehmet Duran Yatmaz, bağış kimlik kartı aldı.

Mut Ak Ali Küçük Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi Müdürü Aydın Bütünay yaptığı açıklamada, öğrencilerinin yazdığı dilekçenin kendilerini çok duygulandırdığını ifade ederek, "Organ bağışıyla ilgili gerek sivil toplum kuruluşları gerekse medya kanalları ile sürekli bir bilgilendirme çalışması yapılmasına rağmen eksikliklerimiz var. Organ nakline izin verebilmek için kişinin 18 yaşını doldurmuş ve karar verebilecek yeterliliğe sahip olması gerekmektedir. Öğrencimiz sayesinde diğer öğrencilerimize ve topluma da örnek bir davranış olacaktır. Duyarlı öğrencimizi kutluyorum ve gurur duyuyorum" dedi.

Öğrenciyi okulda ziyaret eden Mut Belediye başkanı Nebi Yılmaz ise, “Mehmet Duran Yatmaz kardeşim, tüm topluma örnek oldu. Yatmaz kardeşim hayatını kaybettikten sonra organlarını bağışlamak için müracaat etmiştir. Kardeşimi bu örnek davranışından ötürü tebrik ederim” dedi. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA