“Başınızı yastığa nasıl koyuyorsunuz” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Başınızı yastığa nasıl koyuyorsunuz”


 

Eğitim Sen Şube Başkanı Sinan Muşlu, Yunanistan’a geçmeye çalışırken ailesi ile birlikte yok olan ve ihraç edilen öğretmenlerden biri olan Hüseyin Maden’i hatırlatarak “Bu KHK trajedisinde sorumlu olanlar, kafalarını akşam yastığa nasıl koyuyorlar anlayamıyoruz” dedi.

Mehmet Nabi Batuk

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim – Sen) Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu, 12 Eylül Darbe Yönetimi tarafından 24 Kasım’a alınan Öğretmenler Günü öncesinde basın toplantısı gerçekleştirerek, öğretmenlerin çalışma hayatlarında ve sosyal yaşamlarında yaşadıkları sorunlara dikkat çekti. Sendika şube binasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Muşlu, KHK ile ihraç edilen öğretmen Hüseyin Maden’in yine öğretmen olan eşi ve 3 çocuğu ile birlikte kaçak yollarla Yunanistan’a geçmeye çalışırken yok olduğunu hatırlattı. İhraç edilen binlerce öğretmenin geleceklerini yeniden kurmak için yasa dışı yollarla yurtdışına gitmeye çalıştığını kaydeden Muşlu, “Bu KHK trajedisinde sorumlu olanların vicdanları akşamları kafalarını nasıl akşam yastığa koyuyorlar anlayamıyoruz. Hala hukuksuz ve adaletsiz uygulamalar devam ediyor” diyerek tepkisini dile getirdi.

24 KASIM TAMAMEN SEMBOLİK VE GÖSTERMELİK

Tüm dünya’da öğretmenler gününün 5 Ekim’de kutlanmasına rağmen 12 Eylül darbecilerinin öğretmenler gününü 24 Kasım’a aldığını hatırlatan Eğitim – Sen Şube Sinan Muşlu, “Öğretmenler Günü tamamen sembolik ve göstermelik törenler ve söylemler eşliğinde kutlanmaktadır. Oysa Türkiye’nin sadece öğretmenleri değil, tüm eğitim ve bilim emekçileri her yıl sadece bir gün hatırlanmayı değil, yaşadıkları ekonomik, sosyal ve mesleki sorunlarına gerçekçi ve kalıcı çözümler üretilmesini beklemektedir. Öğretmenlerin sözleşmeli istihdam edilerek esnek, güvencesiz ve angarya çalışmaya zorlandığı, siyasal kadrolaşmanın arttığı, eğitimde farklı dil ve kimliklerin dışlandığı, eğitimin zaten sorunlu olan niteliğinin daha da kötüleştiği bir eğitim sisteminin sağlıklı nesiller yetiştirmesinin mümkün olmadığı açıktır” dedi.

“MESLEK İLKELERİYLE ÇELİŞEN DÜZENLEMELER YAPILIYOR”

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliğinden ‘psikolojik danışma’ kavramı çıkarıldığını da hatırlatan Sinan Muşlu, rehber öğretmenler üzerindeki iş yükünün ağırlaştırıldığını ifade ederek “Söz konusu yönetmelik değişikliği MEB tarafından alan dışı kişilerin görevlendirilmesinin önünü açmak amacıyla yapılmıştır. Yeni yönetmelikte yapılan değişiklikle, önceki yönetmelikte yer alan ‘rehber öğretmenlere verilmeyecek görevler’ maddesinin çıkarılması, rehber öğretmenlere angarya görevler verilmesinin önünü açmıştır ve bu konuyu okul/kurum yöneticilerinin inisiyatifine bırakmıştır. Eğitimin niteliğini doğrudan etkileyecek olan böylesine önemli bir konuda alanında uzman bilim insanlarından, sorunun muhatabı olan rehber öğretmenlerden, eğitim sendikalarından hiçbir görüş ve öneri alınmadan yapılan değişikliklerle, rehber öğretmenlere yönelik nöbet görevi, belleticilik, sınav gözetmenliği, ‘aile rehberliği’ kapsamında ev ve iş yeri ziyaretlerinin yapılması, vb gibi eğitimde rehberlik hizmetlerinin meslek ilkeleriyle çelişen düzenlemeler yapılmıştır” diye konuştu.

“BAŞINIZI YASTIĞA NASIL KOYUYORSUNUZ?”

Son olarak 15 Temmuz Darbe girişiminin ardından ilan edilen KHK’larla ihraç edilen 43 bin öğretmenin yaşadığı sıkıntılara da değinen Sinan Muşlu, Midilli Adası üzerinden kaçak yollarla Yunanistan’a geçmeye çalışırken yine öğretmen olan eşi ve üç çocuğu ile birlikte hayatını kaybeden öğretmen Hüseyin Maden’in hikayesini paylaşarak, “Bu sadece hikayelerden biridir. OHAL KHK’ları on binlerce beyin göçünün Avrupa ülkelerine göndermemize neden oldu. Kendi geleceğini garanti altında görmeyen insanlar peyderpey yasadışı ve gizli yolarlıda kullanarak maalesef bu güzel ülkeyi terk etmek zorunda kalıyor. Basından okuduğumuz kadarıyla da tüm ailesi ile birlikte yaşamını yitiren bu öğretmenimiz ihraç edilmiş bir öğretmenimiz ve kaçak yollarla Avrupa’ya geçmeye çalışırken ailesi ile birlikte yok olmuştur.  Onların çocuklarının bedenleri de sahillere vurdu. Çünkü ihraç edilen tüm öğretmenlerin yurtdışına çıkış yasakları var. Bu yüzden öğretmenler güvenli yollardan geleceklerini yeniden kurmak için başka ülkelere gidemiyorlar. Bu öğretmenimizin hikayesi aslında ihraç edilen tüm eğitim emekçilerinin trajedisidir. Bu trajediye sorumlu olanların vicdanları akşamları kafalarını nasıl akşam yastığa koyuyorlar anlayamıyoruz. Hala hukuksuz ve adaletsiz uygulamalar devam ediyor” dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA