“Yapacağız dediniz yapmadınız! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Yapacağız dediniz yapmadınız!


 

Sık sık iktidarı eleştiren MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, hükümeti “Yapacağız, açacağız” diye söz verip yerine getirmediği vaatleri üzerinden eleştirdi. Tarsus Devlet Hastanesi ve Tarsus Üniversitesi’ni yeniden gündeme taşıyan Şimşek, iktidardan verdiği sözleri tutmasını istedi.

“TARSUS’A DEVLET HASTAHANESİ YAPACAĞIZ DEDİNİZ, YAPMADINIZ!”

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek; TBMM Genel Kurulunda yapmış olduğu konuşmada seçim döneminde vaat edilen Tarsus’a şehir hastanesi yapılma projesinin henüz faaliyete geçmemesini eleştirdi. “Mersin'le ilgili verilen birçok vaatler var sayın milletvekilleri, birçok projeler var” diyen Şimşek, “Tarsus'ta 2015 yılında hastane yapılacak’ denildi. Billboard asıldı, Sayın Davutoğlu geldi söz verdi ‘İhaleyi yaptık, hayırlı olsun’ dedi. Hepiniz bunu hatırlıyorsunuz. 2015 yılında çıktım, ben bunu bu kürsüde konuştum, 2016 yılında konuştum, şimdi, 2017 yılı yine konuşuyorum. Şimdi, deniyor ki: ‘15 Aralıkta ihale yapılacak’ Ne zaman bitecek? Bin günde bitecek. Yani en az üç dört yıl daha sürecek. Bu işte de aksamalar olursa belki beş altı yılı bulacak. 400 bin nüfuslu bir kent şehrin merkezinde çok rezil bir durumda olan devlet hastanesine inanın mahkûm olmaya devam edecek. Allah aşkına, bu insanları bu kadar oyalamayı hangi mantıkla izah edebiliyorsunuz?” dedi.  

“TARSUS’A TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ AÇACAĞIZ DEDİNİZ, AÇMADINIZ!”

Tarsus’a Teknoloji Üniversitesinin açılacağı sözünün zamanın başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından verildiğini ancak bu vaadin de gerçekleşmediğini belirten Milletvekili Şimşek sözlerine şöyle son verdi: Şimşek “Tarsus'a Teknoloji Üniversitesi açılacak. Bunun da sözü Başbakan Davutoğlu tarafından gelindi verildi. Bununla beraber, Türkiye'de 30 tane üniversite açılması kararı Bakanlar Kurulundan çıktı, sıra sayısına getirildi daha sonra geri çekildi. Ben Sayın Bakanımızdan bu konuda bir açıklama bekliyorum. Bu üniversiteyi ne zamana kadar erteleyeceksiniz? Bu yılki üniversite sınavında Tarsus teknoloji üniversitesine yine öğrenci alınamayacak. Ne zaman alınacak? Yapmayacağınız bir şeyi millete çıkıp niye söz verdiniz? Bu konuda Mersin halkının bilgilendirilmesi ve Hükûmetin Mersin'e verdiği projelerin takipçisi olması gerektiğini belirtiyoruz. Mersin'de her seçim aynı vaatleri verip bir sonraki seçimde bu projelerin hiçbirinin gerçekleşmediğini, seçimde Hükûmetin Mersinlilerin karşısına çıkıp yine aynı vaatleri verdiğini görmekteyiz. İnşallah, bu dönem bunlar son olur, Hükûmet de Mersin'e verdiği projeleri yerine getirir”.

“TEVFİK SIRRI GÜR STADYUMU MEYDAN VE PARK ALANI OLARAK DÜZENLENMELİ”

Ayrıca Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nun yerine TOKİ’nin alışveriş merkezi ve konut yapacağı konusunda duyumlar aldığını da belirten Şimşek, ancak Mersin halkının stadın yerine meydan ve park alanı yapılmasını istediğini belirterek. Şimşek “Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın yerine, şehrin dışına, otobanın üzerine yeni bir stadyum yapıldı ve Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın yerine de TOKİ'nin alışveriş merkezi ve konut yapacağı konusunda duyumlar almaktayız. Bütün kent halkı, Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın yerine ya meydan ya park yapılmasını ya da mevcut stadın yeniden yıkılıp oraya bir stadyum yapılmasını bekliyor. Mersin milletvekillerimizin hepsi burada. Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın konumuyla yeni yapılan stadın konumunu değerlendirsinler. Yeni yapılan stat insanların ancak araçla ulaşabileceği bir noktada, doğru düzgün bir otoparkı yok, bir derbi maç veya bir millî maç olsa insanlar orada araçlarını park edecek yer bulamıyorlar. Stadın önümüzdeki yıllarda da şehrin içinde falan kalacak bir durumu yok, şehrin o tarafa gitme şansı yok. Tamamen yer seçimi yanlış yapılmış. Yani yapılan bu milyarlarca liralık yatırımı tabii, sokağa atacak hâlimiz yok, bu tesislerin elbette kullanılması lazım ama mevcut Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın yerine de yapılacak olan alışveriş merkezi ya da konut projesinden vazgeçilmesi lazım” dedi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA