“Karanlıktan çıkış eğitimcilerle mümkün” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Karanlıktan çıkış eğitimcilerle mümkün”


 

CHP Mersin Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü yayınladığı yazılı açıklama ile kutladı.

Öğretmenlik mesleğinin ne kadar kıymetli ve ne kadar eşsiz değerlere sahip olduğunu en iyi gösteren ifadelerin Atatürk’ün yıllar önce Cumhuriyet’i ilan ettikten hemen sonra sarf ettiği sözler olduğunu söyleyen Atıcı, “Öğretmenler! Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir”.

Atatürk’ün çizdiği bu yoldan ne kadar ayrıldığımızın en büyük göstergesinin son yıllarda öğretmenlerin yaşadığı sıkıntılar olduğunu aktaran Milletvekili Atıcı, “Ataması yapılmayan öğretmenlerin intiharlara kadar sürüklenmesi, derslerine öğretmen girmeyen öğrencilerin durumları, AKP iktidarının eğitimi getirdiği noktanın en açık yoluyla anlatımıdır.

Eğitim seviyemizin uluslararası standartların çok çok altında kalması, eğitim kalitesinde dünya sıralamasındaki yerimizin sürekli gerilemesinin bir an önce önüne geçilmelidir. Son 15 yılda Milli Eğitim Bakanı’nın 6 kez değişmesi ve eğitim sistemimizin tarumar edilmesi ile öğretmenler, öğrenciler ve aileler ne yapacakları bilemez duruma gelmişlerdir.

Diğer taraftan, OHAL’in hukuksuz uygulamaları ve kanun hükmünde kararnameler ile muhalif kimliği ile tanınan akademisyenler ve sendika üyesi öğretmenler görevlerinden ihraç edilerek kıyıma uğratılmıştır.

AKP’nin eğitim sistemini getirdiği bu karanlık tablodan çıkış yine eğitimcilerimiz sayesinde olacaktır. Bir eğitimci olarak, Atatürk’ün çizdiği Cumhuriyet çizgisinden ayrılmadan; laik, demokratik ve barış içinde yaşayan bir toplumun yeniden inşa edilebilmesi için öğretmenlerimizin hiç yılmadan, çağdaş bireyler yetiştirmeye devam edeceğine inancım tamdır.

Bu duygularla Öğretmenler Günü’nü kutluyor, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve tüm öğretmenlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum” dedi. (bülten) 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA