İktidara ateş püskürdü! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İktidara ateş püskürdü!


 

Mersin’in sular seller altında kaldığını, elektrik kesintilerinin insanları canından bezdirdiğini söyleyen MHP’li Milletvekili Şimşek, hükümete sert sözlerle yüklenerek, gerekli yatırımların yapılıp, Mersin’in hak ettiği yatırımların bir an önce yapılmasını istedi.

Haber Merkezi

Mersin’de günlerdir etkili olan yağış nedeniyle kentte hayat durma noktasına gelirken,yaşanan sorunları meclise taşıyan MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, hükümete yüklendi.Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na çağrı yapan Şimşek, “Mersin’in çığlığını artık duyun, Mersin’i kaderiyle başbaşa bırakmayın” dedi.

Geçtiğimiz hafta sonu Mersin’in yine kaderiyle baş başa kaldığını belirten Milletvekili Şimşek, “Her dönem söylediğimiz, arkası dağ, önü deniz olan bir kent, yağan ilk yağmurla beraber yine seller altında kaldı. Mersin'in içerisinden 13 tane dere geçiyor ve bu derelerin tamamının mülkiyeti Maliye Bakanlığına ait. En azından Büyükşehir Belediye sınırı ve belediye sınırı içerisinde kalan derelerin tahsisinin bakanlık tarafından belediyelere devredilmesini istiyoruz. Bu, çok önemli bir konu. Belediye, buranın, derenin ıslahını yapacak ya da iyileştirmesini yapacak; talepte bulunsa aylarca, yıllarca bürokrasiyle uğraşıyor. Orman Bakanına geçtiğimiz yıl sel baskınından sonra da buradan seslenmiştik, kendisi de buradaydı. ‘Bu dereleri ıslah edelim, Mersin'i yine sel basacak’ dedik ama maalesef Orman Bakanı bir tane çivi çakmadı, 3 tane motopomp gönderdi, ‘bu akan suları tahliye ettik,  ‘gerekli yatırımları yaptık’ dedi. Sadece Mersin'in içerisinden geçecek derelere yapılacak yatırım miktarı 2 milyar. Bu dosya Sayın Cumhurbaşkanına sunuldu. Hükümetin bununla ilgili gerekli desteği vermesini istiyoruz” dedi.

“KÖYLÜYE, ELEKTRİĞİ, SUYU BEDAVA VERİN”

Öte yandan her geçen yıl azalan köy nüfusunun artması ve köyde yaşamayı cazip hale getirilebilmesi için köyde ve beldede yaşayan vatandaşlardan su ve elektrik parasının alınmaması gerektiğini dile getiren Şimşek “2019 itibarıyla köyde yaşayan insanlardan emlak vergisi ve çöp vergisi de alındığı zaman köyde yaşamakla şehirde yaşamak aynı olacak ve köyden kente göç yoğun bir şekilde devam edecek. Hükümetin bu konuda düzenleme yapmasını istiyoruz” dedi.

“ELEKTRİK KESİNTİLERİNE ÇÖZÜM BULUN”

Mersin’de yaşanan elektrik kesintilerinin artık vatandaşları canından bezdirdiğini; Enerjisa'ya gerekli desteğin verilerek elektrik sorununun bir an önce çözülmesi gerektiğini de ifade eden Baki Şimşek, şunları söyledi; “Kış mevsimine henüz yeni giriyoruz ama elektrik kesintileri vatandaşları canından bezdiriyor. Bugün Mersin'in birçok ilçesinde on saat, on iki saat elektrik kesintisi oldu. Şu anda yüzlerce insan bize mesaj atıyor ‘elektrik yok’ diyorlar. Allah aşkına, TEDAŞ ne iş yapıyor? TEDAŞ müdürünü aradığımız zaman ‘Efendim, 40 yıldır yatırım yapılmamış, şimdi biz yatırım yapacağız, bakım yapacağız, trafo koyacağız’ diyor. Allah aşkına, bu 40 yılın 15 yılı size ait. AK Parti’nin amblemi ampul. ‘Ülkeyi aydınlatacağız, dünyayı aydınlatacağız’ diyorsunuz ama insanların evlerindeki bir lambayı yakacak kadar bile elektrik yok. Enerjisa’ya gerekli desteğin verilerek elektrik sorununun bir an önce kökten çözülmesi gerekiyor”.

“AKARYAKIT KAÇAKÇILIĞINA SON VERİN”

Akaryakıt sektörünün kaçakçıların elinde olduğunu; kaçakçılığın artık gemilerle hatta petrol boru hatlarıyla yapıldığını, Türkiye'de ana dağıtım firma sayısının 100'e ulaştığını ancak hiçbir ana dağıtım firmasının deposunda otomasyon sistemi olmadığını da belirten Şimşek konuşmasını şöyle sürdürdü. “ Sayın Bakan size sesleniyorum, bunu kurmamanızın acaba bir sebebi var mı? Bu akaryakıt firmalarının bir ayrıcalığı mı var? 100'e yakın akaryakıt firmasının deposunda, maalesef, otomasyon sistemi yok. Kaçakçılığı akaryakıt ana dağıtım firmaları yapıyor. Şu anda irsaliyeyle çıkış yapıyorlar, fatura kesme yok, yedi gün sonra faturalandıracaklar. Eğer yolda bir çevirme yoksa, maliyeciye yakalanmamışsa götürüyor dışarıdan herhangi bir yere bu satışı yapıyor, aynı irsaliyeyle yarın başka birisine de akaryakıt satıyor. Buradan bunu dile getirmemize rağmen, maalesef, bununla ilgili geçtiğimiz yıl içerisinde bir önlem almadınız”.(bülten) 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA