Belediye yaptı Vandallar yıktı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Belediye yaptı Vandallar yıktı


 

Tarihi binlerce yıl öncesine dayanan Soli Pompeiopolis sütunlarının yanında bulunan Mezitli Belediyesi’nin gurur projelerinden birisi olan ve Tarihi Kentler Birliği tarafından ödül alan ve içerisinde çeşitli etkinliklerinde yapılabilmesi için olanak sağlayan Sütunlu Cadde yürüyüş ve bisiklet yolu tahrip edildi. Araç geçişini önlemek için demir bariyerlerin konulduğu yola farklı bir noktadan kepçe sokularak gerçekleşen olayda hizmetlere çok büyük maddi hasar verildi. Yaklaşık bir yıldır vatandaşlara hizmet veren ve her gün yüzlerce insanın kullandığı Sütunlu Cadde’de bulunan mermer bloklar kırıldı. Kepçe izlerinin halen durduğu olayda, yere döşenen mermerler, cam ve ahşap bölümler kepçenin ağırlığı ile parçalara ayrılırken asıl tahribat bisiklet yolunda gerçekleşti. Su hattını kazmak amacıyla kırıldığı tahmin edilen beton yol daha sonra toprak doldurularak adeta bisikletçiler için tuzak haline getirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, hizmetin yapılması kadar korunmasının da önemli olduğunu belirtti. İnsanların tüm imkânlardan yararlanabilmeleri için hizmet üretmeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Tarhan, "Ancak, yaptığımız bu hizmetler kim olduğunu bilmediğimiz art niyetli kişiler tarafından tahrip edilerek kullanılmaz hale getiriliyor. Herkese eşit hizmet üretmeye çalışıyoruz ama takdir edileceği gibi bizim her yaptığımız hizmetin başına bir bekçi koyma şansımız yok. Zarar veren şahısları uyararak engel olmaya gayret göstermeliyiz" dedi. Vatandaşlardan belediye hizmetlerine sahip çıkmalarını isteyen Başkan Tarhan, "Vatandaşlarımızdan, böylesi art niyetli kişileri gördükleri zaman uyarmalarını ya da gerek belediyemizi gerekse bölgede bulunan güvenlik güçlerini aramalarını istiyoruz. Çünkü bu hizmetler tahrip edildiğinde hem vatandaşın hizmete ulaşmasında aksamalar yaşanıyor hem de vatandaşın parasıyla yapılan değerler yok ediliyor. Ürettiğimiz hizmetleri korumak, o hizmetlerden yararlanan değerli halkımızın sorumluğunda olmalıdır" ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA