“Mücadelemize bir soluk olun” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Mücadelemize bir soluk olun”


 

CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Pakize Güler, 25 Kasım’da Kadına Şiddetle Mücadele Günü’nde düzenleyecekleri ‘Mor Zincir’ etkinliklerine katılım çağrısı yaparak “onları mücadelemize bir soluk olmaya çağırıyoruz” dedi.

Mehmet Nabi Batuk

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Kadın Kolları Başkanı Pakize Güler, 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü’nde Mersin’de düzenleyecekleri Mor Zincir Eylemi, CHP İl Kadın Kolları Başkanlığının Seçim Takvimi ve 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Gününe ilişkin basın toplantısı düzenledi. Açıklamaya CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Nevin Zaimoğlu, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Pakize Güler ve İlçe kadın kolları başkanları ve birçok partili kadın katıldı. Mersin’de 25 Kasım 2017 tarihinde organize edecekleri ve CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse’nin de katılacağı 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü eylem ve etkinlikleri hakkında bilgi veren Pakize Güler, “25 Kasım Cumartesi günü saat 12.00’de il binamızın önünde başlayıp, tüm kadınlarımızla birlikte, Atatürk Caddesi’nden Özgür Çocuk Parkı’na kadar bir ‘Mor Zincir’ oluşturacağız. Bu etkinliğe Mersin’deki tüm kadınları davet ediyor onları mücadelemize bir soluk olmaya çağırıyoruz” dedi.

“HİÇBİR DEĞİŞKEN BU HAKLARDAN MAHRUM KALMAYA GEREKÇE DEĞİLDİR”

Aziz Nesin’in “Öyle bir ağlasam ki çocuklar size hiç gözyaşı kalmasa;  öyle bir aç kalsam ki çocuklar size hiç açlık kalmasa; öyle bir ölsem ki çocuklar size ölüm hiç kalmasa” dizelerini hatırlatan Pakize Güler, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Gününü de anarak “Çocuklar dünyadır, dünyanın devamı ve dünyanın kendisidir. Hayat çocukların üzerine kuruludur. Çocuk hakları evrensel bir haktır ve tüm çocukları kapsar. Dili, dini, ırkı, ne olursa olsun hiç ayrım gözetmeden tüm çocuklar aynı haklara sahiptir. İnsan hakları doğumla birlikte kazanıldığına göre çocuk hakları da dünyaya gelmekle başlar ve devam eder. Cinsiyeti, yaşadığı ortam ve ailesinin ekonomik düzeyi ve daha değişken tüm ortamlar onların bu haklarından mahrum kalmasına gerekçe değildir” dedi.

CHP KADIN KOLLARI SEÇİME GİDİYOR

Son olarak CHP İl Kadın Kolları’nın seçim takvimini açıklayan İl Kadın Kolları Başkanı Pakize Güler, siyasete atılmak isteyen tüm kadınları CHP’ye katılmaya çağırarak, “Çağdaş, laik daha yaşanabilir bir Türkiye için her ortamda ve her amaçta var olan kadınların siyasetinde bütün alanlarında olmasını istiyoruz. Tüm kadınları ana kademelerimizde, milletvekillerimiz arasında ve belediye başkanlıklarında, kadın kollarında görmek istiyoruz” dedi. “Kongreye kadar yarış kongreden sonra çalış” sloganıyla düzenledikleri il ve ilçe kadın kolları kongre süreçleri hakkında bilgi veren Güler, “Partimizi iktidara taşıyacak kadrolarımızı belirlemek üzere kongrelerimizi gerçekleştireceğiz. Eşit temsil eşit katılım noktasında mücadelemize destek verecek tüm kadınları aday olmaya davet ediyoruz. Buna göre 28 Kasım 2017’de üye çizelgelerimiz askıya çıkacak, 01 Aralık 2017 tarihine kadar itirazlar kabul edilecek. 09 Aralık 2017 – 12 Ocak 2017 tarihinde ilçe kongreleri yapılacak. 18 Şubat 2018 tarihinde de İl kadın kolları kongremizi tamamlayacağız” diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA