Başkan Kocamaz topu İlçe Mal Müdürlüğü’ne attı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Başkan Kocamaz topu İlçe Mal Müdürlüğü’ne attı


 

Tarsus’ta eskiyen ve yetersiz kalan kamu hastanelerinin yerine 2011 yılından beridir yapılmak istenen ancak şuana kadar hiçbir adım atılamayan Devlet Hastanesi projesinde AKP ve MHP arasındaki kriz büyüyor.

Mersin’in en büyük ilçelerinden biri olan Tarsus’ta kamuya ait mevcut hastane binalarının yetersiz kalması ve ekonomik ömürlerini tamamlaması nedeniyle 2011 yılından beridir yapılması planan Devlet Hastanesi ile ilgili AKP ve MHP arasındaki kavga büyüyor. Kentteki binlerce hastanın mağdur olmasına rağmen bürokratik sorunlar nedeniyle yıllardır bekletilen Devlet Hastanesi projesi ile ilgili olarak kısa bir süre önce açıklama yapan AKP Tarsus İlçe Başkanı İbrahim Gül, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın Tarsus Belediye Başkanı olduğu dönemde projenin uygulanmasına engel olduğunu iddia etmişti. Söz konusu iddialar hakkında açıklama yapan MHP’li Kocamaz ise hastanenin yerinin içine sinmediği halde, meclis onayından geçirdiklerini berlirterek tüm sorumluluğu İlçe Mal Müdürlüğü’ne attı.

“İÇİME SİNMEMESİNE RAĞMEN MECLİSTEN GEÇİRDİK”

Yazılı açıklamada Kocamaz’ın içine sinmediği halde Tarsus’a yeni bir Devlet Hastanesi yapılması için Sağlık Bakanlığı’na yer tahsisinde bulunduğu dikkat çekerken, “Öyle ki ‘05/09/2011 tarihinde Tarsus Belediyesi İmar kurulu tarafından Fevzi Çakmak Mahallesi 228 ada ve 46 nolu parselin bir kısmı Toplu Konut alanı iken, Hastane alanı olarak düzenleyen 1/5000 nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatı hazırlanmış, söz konusu imar planı tadilatı 07/09/2011 tarih ve 2011/9-1 (93) sayılı belediye meclis kararı ile kabul edilmiştir. Ancak İlçe Mal Müdürlüğü, 12/10/2011 tarih ve 4529 sayılı yazısında kabul edilen belediye meclis kararına, ilçede iki adet devlet hastanesinin bulunması nedeniyle itiraz etmiş, bunun üzerine 04/11/2011 tarihinde İlçe Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında toplanan Tarsus Belediye Meclisi’nde İlçe Mal Müdürlüğü tarafından yapılan itirazın reddine oy birliği ile karar verilmiştir.’

HASTANE BİNASI İÇİN YENİDEN İHALEYE ÇIKILIYOR

Öte yandan son 10 yıldır ilçe gündemden düşmeyen yeni devlet hastanesi binasının yapılması için 12  Aralık 2017 Salı Günü saat 10.30’da yeniden ihaleye çıkılacağı öğrenildi. 2017/564142 ilan numarası ile EKAP'ta yayınlanan “Mersin İli Tarsus İlçesi 600 Yataklı Devlet Hastanesi Yapım İşi" ilanı ile duyurulurken, ihale Ankara'da 15 Aralık 2017  Salı Günü  saat 10.30  Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü Sağlık Bakanlığı Müsteşarlık binasında gerçekleşecek. (bülten) 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA