“Yılan hikâyesine döndü” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Yılan hikâyesine döndü”


 

TBMM’de kent ekonomisinin önemli gündeminden biri olmasına rağmen; hiçbir aşama kaydedilemeyen Kazanlı-Tarsus Turizm Bölgesi’nin AKP’nin seçim çalışmalarından öteye gidemediğini kaydeden CHP’li Serdal Kuyucuoğlu projenin yılan hikâyesine döndüğünü söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, TBMM’deki çalışmalarını sürdürüyor. Uzun yıllardır Mersin gündeminde olan ancak bugüne kadar hiçbir ilerleme kaydedilemeyen Tarsus Kazanlı Turizm Bölgesi’ndeki çalışmaları meclis gündemine taşıyan CHP’li Kuyucuoğlu, ayrıca Mersin Adliyesi’nde görev yapan 35 personelin FETÖ üyeliği şüphesiyle görevden uzaklaştırıldığını, savcılığın soruşturması sonucunda FETÖ ile ilişkilerinin olmadığı tespit edilen memurların buna rağmen görevlerine iade edilmediğini söyledi.

“TURİZM’İN GELİŞMESİ İÇİN OHAL KALKMALIDIR”

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, başta Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi olmak üzere, yıllardır yatırımcı bekleyen turizm alanlarının durumunu, ‘Bazı Vergi Kanunları’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Görüşmeleri’nde meclis gündemine taşıdı. Turizmin tekrar ayağa kaldırılması ve geliştirilmesi için ülkedeki demokrasi eksikliğinin giderilmesi olduğunu ifade eden Kuyucuoğlu, “Turizm’in gelişmesi için demokratik bir ülke olmanız gerekir. OHAL’in kalkması gerekir. İkinci şart barış, huzur ve güvenliktir. Üçüncü şart hukukun üstünlüğüdür. Dördüncü şart ise komşu ve diğer ülkelerle sorunsuz olmaktır. Bu şartları şu anda yerine getirdiğimiz söylenemez. Bu şartlarda sektörün büyümesi de zor görünüyor” dedi.

“ANTALYA’DAKİ TESİSLERİ YAPAN FİRMALAR, MERSİN’DE ÇİVİ DAHİ ÇAKMADILAR”

Türkiye’nin 1960’larda başlayan turizm hamlesiyle turizme bugüne kadar 100 milyar dolar yatırım yaptığını kaydeden Kuyucuoğlu,  “Seçim bölgem Mersin de önemli bir turizm potansiyeli olan ve 100 binin üzerinde yazlık ve ikinci konut dediğimiz konutun yer aldığı, sahilleriyle ciddi bir iç turizm merkezidir.  Mersin'in dış turizme açılması için önemli olan ve yıllardır gündemde olan 10 bin yatak kapasiteli Kazanlı-Tarsus Turizm Bölgesi ise yılan hikâyesine dönmüştür. AKP'li bakanlar bu hikâyeyi on yıldır her seçim döneminde satmakta ama bir türlü sonuca ulaşamadık. Tarsus Kazanlı Turizm Bölgesi’nde arsa tahsisleri 7 yıl önce yapıldı. Mersin’de düzenlenen 2013 Akdeniz Oyunları’nda turizm bölgesinin bitirileceği ve sporcuların da bu tesislerde kalacağı dönemin Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan tarafından Tarsus Şelalesi’nde düzenlenen basın toplantısında, yanında yatırımcıları da alarak ilan edilmişti. Tahsis alan firmalara Antalya’dan da tahsis yapılmış, bu firmalara Antalya’dan tahsis yapılırken Mersin’den de birer tane tahsis yapılmıştır. Ama Antalya’daki tesisleri yapan firmalar, Mersin’de çivi dahi çakmadılar. Siz tahsis sürelerini uzatacağınıza tahsis edilen arsalarda inşaatların yapılmasını sağlayın. Mersin'de yıllar önce ilan edilen 7 adet turizm bölgesi vardır ancak hiçbiri de gerçekleşmemiştir” dedi.

ADLİYE PERSONELİNİN MAĞDURİYETİ MECLİS GÜNDEMİNDE

Mecliste ayrıca Mersin Adliyesi’nde FETÖ üyeliği şüphesiyle görevden uzaklaştırılan ve soruşturma sonucunda FETÖ ile ilişkilerinin olmadığı tespit edilen 35 Memur’un durumuna da değinen Serdal Kuyucuoğlu, memurların aklanmasına rağmen görevlerine iade edilmediğini söyledi. Kuyucuoğlu, Hakkında açılmış bir dava olmadığı halde görevinden ihraç edilen, soruşturmalar sonucunda suçsuz bulunan kamu çalışanlarının hiç zaman kaybetmeden görevlerine iade edilmesi gerektiğini kaydeden Kuyucuoğlu, “Mersin’deki bu arkadaşlarımız hâlâ görevlerine iade edilmediler ve mağdur durumdalar.  Bakanlığın bir an önce görevini yerine getirerek mağduriyet yaşayanları görevlerine iade etmesini bekliyoruz. Sadece bu arkadaşlarımız için değil aklanan tüm kamu çalışanlarının görevlerine geri iade edilmesini istiyoruz” diye konuştu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA