Kamu emekçilerinden OHAL açıklaması | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kamu emekçilerinden OHAL açıklaması


 

KESK Mersin Dönem Sözcüsü Yılmaz Bozkurt, OHAL ile ilgili yaptığı açıklamada Türkiye’nin Anayasa’da ifade edildiği gibi "demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti" olmadığını ifade ederek “Biçimsel demokrasi dahi rafa kaldırıldı” dedi.

Haber Merkezi

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Mersin Şubeler Platformu, Olağanüstü Hal'in (OHAL) kaldırılması için Özgür Çocuk Parkı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Çok sayıda Sivil Toplum Örgütü (STÖ) ve yurttaşın katıldığı açıklama da "OHAL değil demokrasi istiyoruz", "OHAL kaldırılsın, Nuriye Gülmen serbest bırakılsın, ihraç edilen üyelerimiz işine geri dönsün" pankartları açıldı. Açıklamayı platformun dönem sözcüsü Yılmaz Bozkurt yaptı.

“BİÇİMSEL DEMOKRASİ DAHİ RAFA KALDIRILMIŞTIR”
OHAL’in ilan edilmesinin ardından 16 aylık süreçte anayasa fiilen işgal edildiğini ve yasama,  yürütme ve yargı tek bir kişinin kontrolüne geçtiğini kaydeden Yılmaz Bozkurt, “Türkiye Cumhuriyeti artık hiçbir biçimde Anayasa'da iddia edildiği gibi "demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti" değildir. Biçimsel demokrasi dahi rafa kaldırılmıştır. 83 belediyeye kayyum atanması ve 6 belediye başkanının görevden alınmasıyla Türkiye nüfusunun yüzde 43'ü atanmış belediye başkanları ile yönetiliyor. Milli irade diyenler, TBMM'de yerel yönetimlerde halkın iradesini gasp etmektedir" dedi.

“OHAL'İN BİRAN ÖNCE KALDIRILMASINI İSTİYORUZ”
AKP Hükümeti’nin FETÖ Terör Örgütünden temizlenen kadroları yeni cemaat yapılanmalarıyla doldurduğunu ifade eden Bozkurt, kamuya personel seçimlerinde mülakatın getirilmesine de tepki göstererek "Liyakatin yerine mülakatın getirilmesinin amacı açıktır ki başka cemaatlere ve sadık kullara kadro sağlanmaktadır. OHAL gerici, mezhepçi bir toplumsal yapı inşası için kullanılmaktadır. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, grevleri engellemek için OHAL'i kullandığını açıkça itiraf etmiştir. Bu sözlere uygun olarak 2017 yılı boyunca 5 grevi engelleyerek, yaklaşık 25 bin işçinin hakkı gasp edilmiştir. Bugün DİSK üyesi 2000'e yakın işçi, KESK üyesi 4099 kamu emekçisi, 3315 hekim ve TMMOB üyesi 3000'in üzerinde mühendis, mimar ve şehir plancısı ihraç edilmiştir. Tüm bunların yanından OHAL hukuksuzluğu bir parodi gibi devam ediyor. Nuriye ve Semih başta olmak üzere tüm onurlu üye ve arkadaşlarımızın hayatlarını insan onuruna yakışır şekilde sürdürebilmeleri için işlerine geri dönmesini ve OHAL'in biran önce kaldırılmasını istiyoruz" diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA