Reklam var hastane yok! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Reklam var hastane yok!


 

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek; TBMM Genel Kurulunda yapmış olduğu konuşmada, “TOKİ milyon dolarlık konut yerine kentsel dönüşüm yapsın” çağrısı yaptı.

TOKİ’nin asıl görevinin kentsel dönüşüm yapmak olduğunu söyleyen Şimşek; “Hazine arazileriyle ilgili yaşadığımız sorunlardan biri de özellikle şehir merkezlerindeki imara açılan bölgelerdeki hazine arazilerini Maliye Bakanlığı, TOKİ'ye iki satır yazıyla hemen devrediyor. Bir ülkenin sadece konut yaparak, apartman yaparak büyümesi mümkün değil. TOKİ'nin görevi, müteahhitlerin yapamadığı yapmaktır, vatandaşın yapamadığını yapmaktır, kentsel dönüşüm yapmaktır ama bugün TOKİ, şehir içerisindeki rantı çok yüksek olan arsaları Maliyeden, Millî Emlakten devralarak bunları Emlak Konut ya da müteahhit iş birliğiyle milyon dolarlık konutlar yapmaktadır. TOKİ'nin öncelikle kentsel dönüşüm yapması ve Maliyenin de TOKİ'ye bu tip yerleri devretmemesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

“HAZİNE ARAZİLERİNİN SATIŞI KOLAYLAŞTIRILMALI”

Öte yandan 2B arazilerinin satışıyla ilgili birçok problemle karşılaşıldığını belirten Milletvekili Şimşek; hazine arazilerinin satışının kolaylaştırılması gerektiğini söyledi. “Hazine arazileriyle ilgili problem çoktur, sadece satışla ilgili değil, kiralamayla ilgili, özel ağaçlandırmayla ilgili birçok sorun bulunmaktadır” diyen Baki Şimşek, “2/B alanlarında, yine belediye sınırları içerisinde, 2 tane komşu parsel düşünün, 2'sinin sahipleri farklı insanlar. İmar planıyla beraber bu bölge turizm alanı ilan ediliyor. 2/B olarak kullanan şahsın birisi hak sahibi oluyor, diğer vatandaşa devlet beş kuruş para ödemeden yerini gasbediyor, el koyuyor. Burada bir hak kaybı vardır. Özellikle 2/B satışlarında, turizm alanları içerisinde, imar planı içerisinde kalan bu tip yerlerdeki hak sahiplerinin hakkının korunması, devletin, nasıl diğer 2/B sahiplerine arsa veriyorsa, bu insanlara da bedelini ödemesi gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

“ŞEHİR MERKEZİNE MEYDAN VE PARK ALANI İNŞA EDİN”

TOKİ tarafından yapılan Mersin Şehir Stadyumu’nun yanlış yere yapıldığını da savunan MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, şehir merkezine ya stadyumun yapılması gerektiğini ya da buranın meydan ya da park alanı olarak düzenlenmesi gerektiğini vurguladı. Şimşek “TOKİ, başta seçim bölgem olan Mersin olmak üzere-  şehir merkezlerindeki statların birçoğunu devraldı - karşılığında şehir merkezinin dışına yeni statlar yaptı. Mersin'deki stat, hemen sahilde, şehrin en güzel yerinde ve insanların yürüme mesafesindeydi. Bu stadın yerini devraldı, şehrin dışına, insanların araçla ulaşamayacağı, otoparkı olmayan, yürüme mesafesinde gidemeyeceği bir stadyum yaptı ve bugün maça giden insan sayısı en az yarı yarıya azaldı. Şehir merkezindeki yere de alışveriş merkezi ve konut yapacağız diyorlar. Şehir merkezindeki yerin ya yeniden stadyum yapılması ya da buranın bir meydan, park olarak düzenlenmesi gerekmektedir” diye konuştu.

TARSUS ŞEHİR HASTANESİNİ ARTIK YAPIN

Ayrıca seçim döneminde vaat edilen Tarsus’ta şehir hastanesi yapılma projesinin henüz faaliyete geçmediğini de belirten Şimşek; hastanenin doğru alana yapılması gerektiğini ve biran önce yapılıp, faaliyete geçmesi gerektiğini belirterek sözlerine şöyle son verdi; “Mersin Tarsus'ta on yılı aşkındır bir hastane serüveni yaşanıyor. Hastane yapılabilecek iki tane alan belirleniyor. Alanın bir tanesi bataklık, alanın bir tanesi de dolgu alanı, Bakanlık bir karar veriyor, ‘Bataklığa yapalım’. Kamuoyunda tepki oluyor, değiştiriyor, gidiyor, ‘Dolgu alanına yapalım’. Ona da uzmanlar karar vermiyorlar. Her seçim billboard asılıyor: ‘Tarsus'a şehir hastanesi yapıyoruz’, ‘İhaleyi yaptık’ deniyor. İki yıl geçti 2015 seçimlerinden bu tarafa, ortada hastane de yok, ihale de yok, hâlâ hastanenin nereye yapılacağı da belli değil. Özellikle 100-110 milyon TL para harcanacak bir hastane için her iki yerin de biz uygun olmadığını düşünüyoruz ama devlet yatırım yaparken ‘Arazi bedava olsun’ diyor. Bedava uygun yer yoksa, 110 milyon liraya hastane yapılacaksa, bir 5-10 milyon liraya da koskoca Türkiye Cumhuriyeti devleti hastane yapacak bir yeri satın alıp doğru yere hastane yatırımını yapmalıdır”. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA