KKTC ambargolara rağmen büyüyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KKTC ambargolara rağmen büyüyor


 

KKTC’nin Kuruluşunun 34. Yıldönümü düzenlenen resepsiyon ile kutlandı. Ev sahibi KKTC Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, tüm ambargolara ve kısıtlamalara karşı KKTC’nin büyümeye ve güçlenmeye devam ettiğini söyledi.

GİZEM EKİCİ

KKTC Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu’nun ev sahipliğinde Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen resepsiyona Vali Ali İhsan Su’nun yanı sıra; Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, il protokolü üyeleri, daire amirleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, askeri erkan ve Kıbrıs gazileri ile vatandaşlar katıldı. Resepsiyonda bir konuşma yapan Vali Ali İhsan Su, KKTC’nin 34. Kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile ülkemiz arasındaki ekonomik, sosyal ve kültürel gibi her alanda var olan ilişkilerimizin artarak devam edeceğini söyledi. Kıbrıs Türk Halkı ile olan bu bağların daha da artması için çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Vali Ali İhsan Su sözlerini, bugün Ağrı’nın Eleşkirt İlçesinde şehit olan İsmail Hakkı Doğan ile KKTC’nin ve ülkemizin bağımsızlığı için mücadele ederken şehit düşenleri rahmetle, kahraman gazilerimizi ise minnetle anarak tamamladı.

KKTC Mersin Başkonsolosu İnanıroğlu ise Kıbrıs Türk Halkı’nın bağımsızlık mücadelesinin ardından 15 Kasım 1983 yılında ilan edilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 34. Yıldönümünü güzel kentimiz Mersin’de kutlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek başladı. Konuşmasında Kıbrıs Barış Harekatı’na kadar geçen süreçte Kıbrıslı Türklerin ne tür zorluklarla mücadele etmek zorunda bırakıldığını anlatan İnanıroğlu, Cumhuriyetin 34. yılında bağımsız bir devlet olmanın haklı gururunu ve onurunu yaşadıklarını ifade etti. Sözlerinin devamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti’ni demokratik, laik ve çağdaş kurumlarıyla kökleşen bir hukuk devleti olarak tanımlayan İnanıroğlu, tüm ambargolara ve kısıtlamalara karşı KKTC’nin, Anavatan Türkiye’nin denizin altından Anamur’dan Kıbrıs’a içme ve sulama suyu taşıyan asrın projesi gibi, yine geçen yıl Ekim ayında anlaşması imzalanan denizin altından elektrik enerjisi ileten dev proje gibi büyük destekleriyle hızla büyümekte ve güçlenmekte olduğunu da sözlerine ekledi. İnanıroğlu konuşmasını, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve halkının, Kıbrıs Türk Halkının her zaman yanında olduğunu ve maddi ve manevi desteğini esirgemediğini ifade ederek tamamladı. Resepsiyon, KKTC’nin kurtuluş ve kuruluş günlerini anlatan videonun izlenmesinin ardından Vali Su, Başkonsolos İnanıroğlu ve protokol üyelerinin hep birlikte, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 34'ncü yıl dönümü pastasını kesmesiyle sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA