Anamur Belediyesi danışmanlık merkezi açılıyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Anamur Belediyesi danışmanlık merkezi açılıyor


 

Anamur Belediyesi danışmanlık merkezi açılıyor. Dikkat eksikliği, öğrenme güçlüğü, unutkanlık, stres kaygı, sınav kaygısı, hiperaktivite, başta olmak üzere bir çok sorun bu merkezde çözüm bulacak!

Anamur Belediyesi, 4 aydan beri üzerinde çalıştığı “Danışmanlık Merkezinin” açılışını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. İki uzman psikolog bir büro personelinin görev alacağı merkezde haftanın 6 günü; çağımızın en büyük sorunlarından olan dikkat eksikliği, öğrenme güçlüğü, unutkanlık, stres kaygı, sınav kaygısı, hiperaktivite, başta olmak üzere bir çok sorun hakkında danışmanlık hizmeti verilecek.

Projenin mimarlarından olana Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, “Yine bir ilke imza atıyoruz” diyerek, Türkiye’de nadir belediyelerin bünyesinde danışmanlık merkezi bulunduğunu söyledi. Proje için yurtiçi ve dışından birçok uzmandan destek aldıklarını söyleyen Türe, “Emsal projeleri inceledik. Ve en iyisini yapmaya çalıştık. Her şey geleceğimizin teminatı çocuklarımız için. Vatana millete hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

“HER ÇOCUK ÖZELDİR”

Merkezin beyin takımında yerini alan Pdr. Uzmanı Danışman.Yrd. Doç. Dr. Adem Şat ise Diko-Ges sisteminin önemine dikkat çekti. “Her çocuk özeldir” diyen Şat, “Diko-Ges Metodu, özellikle dikkat eksiliği, hiperaktivite bozukluğu, özgül öğrenme güçlükleri, okul çağı uyum problemleri, öfke dürtü kontrol bozukluğu, unutkanlık, tembellik gibi birçok okul çağı problemlerine ilişkin etkin çözüm sunar. Ülkemizde öğrenim gören öğrencilerin hemen hemen yüzde 20’sinin yukarıda saydığımız problemleri yaşadığını düşündüğümüzde, Diko-Ges Metodunun ne kadar önemli bir çalışma olduğu anlaşılmaktadır. Diko-Ges Metodu, her çocuk özeldir felsefesinden yola çıkmış bir sistemdir. Her çocuk özeldir ve yaşadığı özel problem çözülürse mutlaka başarıya ulaşır. Diko-Ges Metodu, Pdr Merkezi tarafından geliştirilmiş ve yüzlerce öğrencinin başarıya ulaşmasında etkin rol oynamıştır. Diko-Ges Metodu, ülkemizde uygulanan sistemler içerisinde en etkili çözüm sunan sitemdir. Diko-Ges Metodu, Danışmanlık merkezi, aile, çocuk ve öğretmen sacayaklarından oluşur. Bu sacayaklarından birinin sürece dâhil olmaması ya da sorumluluğunu yerine getirmemesi durumunda süreç sekteye uğrayabilir. Tüm sacayakları sorumluluklarını yerine getirmesi durumunda, çocuktan çocuğa değişmek kaydıyla yüzde 65 ile yüzde 95 arasında akademik performans artışı sağlar. Siz de çocuklarınızın başarısını ve mutluluğunu istiyorsanız Anamur Danışmanlık Merkezinin sunduğu bu sistemden yararlanın” dedi

“ANAMUR’UN BİR MUZU BİR ÇOCUĞU VAR”

Merkezde hizmet verecek psikologlardan olan Uzman Psikolog Sevgi Nar da, Anamur’da doğmuş büyümüş birisi olarak bu projede Anamur’un çocuklarına dokunabilme fırsatı bulmanın kendisini çok heyecanlandırdığını söyledi. Başkanımız ,‘Anamur’un bir muzu bir çocuğu var. Çocuklar keşfedilmeyi bekleyen birer hazinedir’ parolasıyla gerekli fiziki ortamı bize sağladı. Anamur’umuzun çocuklarına; geleceğimizin mimarlarına, en güzel alt yapıyı hazırlama yolunda yurt dışından getirttiğimiz psikolojinin teknoloji ile buluşma noktası olan Neurofeedback cihazı ile bizim bilgi, yetenek ve tecrübelerimiz doğrultusunda en iyi hizmeti vereceğiz. Sizlere kurumumuzda neler yapılacağı ile ilgili teknik bilgileri, proje tanıtımında yer verdiğimiz için çok fazla değinmeyeceğim” dedi.

“ÇOCUĞUM DERS ÇALIŞMIYOR”

Merkezin bir diğer psikologu olan Büşra Nur Yılmaz da, “Mezun olduktan sonra büyüdüğüm yere gelip bu projede yer almak gurur verici. Proje sürecinde ailelerin en çok yakındığı durum ‘çocuğum ders çalışmıyor, saatlerce süren mücadelelerimiz oluyor. Ne yapmalıyız bilmiyoruz’ sorununa çözüm üreteceğiz. Anamur Belediyesi Danışmanlık Merkezi olarak bu süreçte sizlerleyiz. Özellikle okul çağı problemleri olan dikkat eksikliği, hiperaktivite ve özgül öğrenme güçlüğü durumlarında Neurofeedback yöntemi etkin şekilde kullanılmaktadır. Dikkat hiçi her şeye dönüştüren bir kavramdır. Çocuğun yaşamına dokunabilmek, engellerini kaldırarak asli potansiyelinin ışığını göstermesi bizim amacımızdır. Bu süreçte aileyle ve öğretmenlerle etkin şekilde iletişim halinde olmak temel kuralımızdır. Kurumumuzda uyguladığımız zeka testleri, dikkat testleri ve gelişim testleri ile çocuklarınızı keşfetmeye bir adım daha yaklaşalım. Sunulan bu hizmetten sizler de yararlanın” şeklinde konuştu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA